Halloweensnack: heksenbezem van frikandel 

Halloweensnack: heksenbezem van frikandel 

Door de moeilijke tijden in de horeca zou je bijna vergeten dat het zaterdag 30 november Halloween is. Dit is een feestdag waar cafetaria's meestal wel raad mee weten. Bijvoorbeeld door een paar griezelige frikandellen te maken.

Snackfabrikant Van Geloven heeft ter inspiratie twee creatieve Halloweensnacks op de site gezet. Ten eerste de heksenbezem van frikandel. Deze wordt gemaakt door de frikandel voor het frituren in drie gelijke stukken te snijden en inkepingen te maken. Na het frituren gaat er een touwtje omheen en een satéprikker fungeert als bezemsteel. Daarnaast is er de Spinnendel, onder meer gemaakt met een halve frikandel als lijfje van de spin en Kipfingers als de pootjes.

Geïnvesteerd in inspiratie

De Halloweensnacks zijn te vinden op de receptenpagina van Van Geloven. ‘We hebben een paar jaar geleden geïnvesteerd in een culinair adviseur die op een laagdrempelige manier recepten ontwikkelt op basis van onze snacks’, zei directeur Jan Aaltzen Linde al eerder. ‘Deze staan op onze website. Bijvoorbeeld een salade met Crispy Chik’n en frikandellen met verschillende vullingen. Dat is een manier om snacks een nog wat beter imago te geven, te laten zien dat er wat gebeurt in die categorie. En de ondernemer kan er meer omzet uit halen.’