Wayback Burgers lanceert bezorgconcept: Wayback Burgers Express

Wayback Burgers lanceert bezorgconcept: Wayback Burgers Express

Gestuwd door de coronacrisis heeft Wayback Burgers een delivery concept ontwikkeld: Wayback Burgers Express. De eerste komt in het tweede kwartaal van 2021 naar Nederland.

Waar deze Wayback Burgers Express komt, kan Daniëlle Leeman van Wayback Burgers nog niet zeggen omdat de contracten nog niet zijn getekend. Tot nu toe heeft het hamburgerconcept een vestiging in Breda, maar de formule wil fors uitbreiden.

Delivery op 90 vierkante meter

Het delivery concept biedt hetzelfde assortiment als een full-servicerestaurant van Wayback. Hamburgers, loaded fries, diverse bereiding van kip, hotdogs, vis- en vegetarische opties vanuit een operationeel-efficiënt ingericht ‘restaurant’ van ongeveer 90 vierkante meter. De investering in een Express-restaurant ligt rond de €250.000. Het vereiste eigen vermogen ligt op 20 procent van de benodigde investering. Wayback Burgers kan franchisenemers helpen financiering te verkrijgen bij een financier. Het Express-restaurant heeft zijn eigen bezorgers en maakt daarnaast ook gebruik van bezorgplatforms.

Ontwikkeld samen met Amerika

Samen met het Wayback-hoofdkantoor in Cheshire, Connecticut in Amerika is het Express-concept gebouwd. ‘Delivery is de laatste jaren het snelst groeiende segment binnen de totale foodmarkt. Ook in Wayback Burgers Breda merkten we dit al vóór de coronacrisis’ vertelt Daniëlle Leeman, chief commercial officer bij Wayback Burgers Nederland.

Wayback burgers

‘De coronamaatregelen hebben ons speelveld merkbaar veranderd, in die zin dat bezorging opeens de hoofdmoot van de bedrijfsvoering werd. De sterk ontwikkelende delivery trend samen met de veranderende markt, activeerde ons om versneld een delivery concept te ontwikkelen,’ vervolgt Leeman.
In samenwerking met Het Bouwadvies uit Rotterdam is het Express-concept technisch ontworpen met als resultaat een compact restaurant van circa 90 vierkante meter. ‘Momenteel leggen we de laatste hand aan de IT-infrastructuur voor dit ‘virtual restaurant’ concept, om zo ook bezorging en tracking via ons eigen kanaal te optimaliseren’, vertelt Leeman. Leeman: ‘Wayback Burgers Nederland opent medio Q2 2021 de eerste Express binnen de wereldwijde Wayback Burgers-organisatie. Daarmee wordt de eerste Europese full service flagshipstore in Breda aangevuld met de eerste global delivery flagshipstore. Waar deze opent, kan ik nog niet delen omdat de onderhandelingen zich in de afrondende fase bevinden.’
Wayback Burgers is in 1991 opgericht in Amerika. Sinds 2009 is het merk een internationale franchiseformule.