Five Guys Tilburg en Rotterdam permanent gesloten

Five Guys Tilburg en Rotterdam permanent gesloten
Five Guys Eindhoven © Fotopersburo Bert Jansen

Five Guys heeft zijn vestigingen in Tilburg en Rotterdam Alexandrium permanent gesloten. De restaurants waren dicht vanwege corona.

Dat meldt het Brabants Dagblad. ‘Naar aanleiding van het coronacrisis heeft Five Guys besloten om het aantal vestigingen in te perken’, laat Five Guys Nederland weten aan de krant. ‘Zo kan de hoogste kwaliteit gegarandeerd blijven. De vestigingen in Tilburg en Rotterdam Alexandrium Mall zullen niet meer worden heropend.’

Volgens de krant vonden de Tilburgers de burgers van Five Guys goede ‘vette jongens’, maar ook aan de prijzige kant.

Five Guys in Nederland

In Rotterdam is Five Guys nog wel te vinden aan het Stadhuisplein in het centrum. Daarnaast heeft de keten vestigingen in Den Haag, Scheveningen, Eindhoven, Almere en twee in Utrecht.

De eerste vestiging van Nederland opende in december 2017 op de Markt in Eindhoven. Op 5 maart volgde de winkel in Utrecht, op het vernieuwde Stationsplein. Destijds zag het bedrijf ruimte voor twintig vestigingen in Nederland.

Internationaal trainingscentrum

Waar de restaurants in andere landen voornamelijk door franchisenemers worden gerund, zijn de vestigingen in Nederland allemaal in bezit van Five Guys zelf. Nederland moet namelijk het internationale trainingscentrum van het bedrijf worden. Het internationale hoofdkantoor is in Amsterdam gevestigd. Five Guys telt in totaal bijna 1500 restaurants wereldwijd.