Taco Bell komt naar Amersfoort

Taco Bell komt naar Amersfoort
© Twycer

De Amerikaanse fastfoodketen Taco Bell opent een vestiging in het centrum van Amersfoort. Dat heeft de franchisenemer bevestigd tegenover Snackkoerier.

Nieuwswebsite Indebuurt Amersfoort speculeerde al over de komst van Taco Bell naar de Keistad omdat het bedrijf een vacature uit heeft staan voor een restaurantmanager aldaar. Ook is de vestiging zichtbaar op Google Maps, aan de Varkensmarkt 9.

Plannen voor expansie

Jorrit Engelen van franchisenemer Tbello laat weten dat de vestiging er inderdaad komt, maar wil niets kwijt over een datum. Amersfoort is niet de enige stad die een Taco Bell mag verwachten, zo laat Engelen doorschemeren. ‘Het doel is expansie dus er komen zeker meerdere locaties.’

Taco Bell

Taco Bell in Tilburg. © Twycer

Taco Bell in Nederland

On april 2017 opende de eerste Taco Bell van Nederland in Eindhoven. Breda en Tilburg volgden daarna. De restaurants werden gerund door het Nederlandse franchisebedrijf Urban Taco. Op 30 november 2018 sloot de fastfoodketen alle drie de restaurants, omdat Urban Taco failliet werd verklaard nadat een van de belangrijkste investeerders zich om nog onduidelijke redenen terugtrok.

Taco Bell in Eindhoven ging op 29 december 2018 weer open. De keten kon na het faillissement een doorstart kunnen maken onder de nieuwe franchisenemer. Breda en Tilburg heropenden kort daarna. De nieuwe franchisenemer van Taco Bell in Nederland is TBello, een Brits bedrijf dat in Engeland verschillende vestigingen van Taco Bell onder zijn hoede heeft.

Taco Bell

Mexicaanse invloeden

Taco Bell, net als KFC en Pizza Hut onderdeel van Yum! Brands, is ‘s werelds grootste op Mexico geïnspireerde quick service restaurant. Taco Bell is in 1962 opgericht door marinier Glen Bell in Californië. De keten, serveert made to order en gepersonaliseerde taco’s, burrito’s en andere specialiteiten.