De Frietkoerier gaat verder als De Frites Boutique

De Frietkoerier gaat verder als De Frites Boutique
Adriaan Kluin bij Eethuis Wijhe. Beeld: Foto Hissink

Ondernemer Adriaan Kluin heeft het bezorgconcept De Frietkoerier in Zwolle aangepast en gaat met zijn compagnons verder als De Frites Boutique. Bezorgen blijft de focus, maar wel met meer luxe friet en snacks op het menu.

Adriaan Kluin (21) opende De Frietkoerier in het stadion van PEC Zwolle in december 2019. Het was naast Eethuis Wijhe zijn tweede zaak, waarmee hij zich op de bezorgmarkt in Zwolle stortte. De Frietkoerier draaide goed, tot twee weken na het begin van de horecasluiting. Veel restaurants in Zwolle begonnen met bezorgen waardoor het aandeel daalde. Met daarnaast een medewerker in de ziektewet kon De Frietboetiek het hoofd niet meer boven water houden. Nu maken Kluin en zijn compagnons met De Frites Boutique een doorstart.

De Frietkoerier

De Frietkoerier in het stadion van PEC Zwolle wordt binnenkort De Frites Boutique.

Luxe friet was al populair

‘Er is een hoop gebeurd de afgelopen maanden, zeker met corona’, zegt Kluin. ‘Nu is het één en ander aangepast en daarmee gaan we door.’ Het streven is om in augustus te starten met De Frites Boutique. Daarmee focussen Adriaan Kluin en zijn compagnons Boris de Vries en Jesse van der Vegt zich op luxere friet en snacks. ‘Luxe friet hadden we al en dat liep erg goed. We gaan het aantal uitbreiden tot tien of twaalf. Elk frietje krijgt de naam van een stad of land. Zo is er het frietje Marrakesh met lamsstoof, abrikozen en Marokkaanse kruiden. Daarnaast hebben we luxere kroketten, van Oma Bobs, en een selectief aantal andere snacks.’

Kluin ziet zeker markt voor het luxere concept in Zwolle. ‘Zeker omdat er een moment komt waarop al die restaurants die uit wanhoop gingen bezorgen de hut weer vol hebben en stoppen met bezorgen. Dan worden de stukken van de taart weer groter.’

Succes met Eethuis Wijhe

Adriaan Kluin opende op 5 juli 2018 op 19-jarige leeftijd Plaza Wijhe in het gelijknamige Overijsselse dorp. Hij was daarmee de jongste aangesloten ondernemer bij de Sligro-formule. Na een jaar nam hij afscheid van Plaza en ging verder als Eethuis Wijhe. ‘En dat loopt erg goed, ik zie echt een stijgende lijn. Zeker afhalen en bezorgen is, vergeleken met vorig jaar, enorm toegenomen. Bijna verdubbeld. Wijhe en Zwolle zijn niet met elkaar te vergelijken. In Wijhe is niemand gaan bezorgen tijdens corona. Het leven is ook gewoon doorgegaan, met heel weinig besmettingen.’

Wachten op wedstrijden

Adriaan Kluin richt zich op Eethuis Wijhe en Boris de Vries en Jesse van der Vegt gaan aan de slag met De Frites Boutique, dat in eerste instantie alleen gaat bezorgen. ‘Het is niet rendabel om op zo’n kleine locatie open te gaan’, zegt Kluin. ‘Hopelijk kan het wel als de wedstrijden weer beginnen. Ik ben ervan overtuigd dat het dan net zo gaat lopen als in de goede tijden van De Frietkoerier.’


Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.