Diego's opent tweede locatie aan het strand

Diego's opent tweede locatie aan het strand

De hamburgers van chef Diego Buik zijn binnenkort niet alleen in Rotterdam te vinden, maar ook op de boulevard van Scheveningen. Diego's heeft namelijk een plekje verworven in de Foodhall Scheveningen, een nieuw horecacomplex dat in augustus opent.

Diego’s op de Kop van Zuid in Rotterdam, dat in februari een jaar bestond, staat bekend om luxe hamburgers geserveerd in een stoere setting met street art die de boventoon voert. Het is een zaak in het middensegment waarmee Diego Buik zich richt op fastfood met kwalitatief hoogwaardige producten. ‘Diego’s in Rotterdam loop gewoon goed, dus is het tijd voor groei’, zegt de hamburgerchef.

Menu en uitstraling

Diego’s Scheveningen wordt niet een exacte kopie van Rotterdam. ‘Een hamburger met bugels en kaassaus eroverheen is wat lastig op het strand. Maar onze Classic burger en chicken burger, allebei een succes, komen er wel op de kaart. Verder willen we in Scheveningen hamburgers maken die je in Rotterdam niet kunt krijgen, en vice versa. Daarmee hopen we dat mensen toch de trip maken.’ De uitstraling – met de kleuren zwart, wit, goud en roze – zal voor bezoekers de Rotterdamse vestiging herkenbaar zijn.

Diego’s tijdens corona

Het hamburgerrestaurant in Rotterdam heeft de coronacrisis tot nu toe aardig overleefd, laat Buik weten. ‘We moesten het restaurant natuurlijk sluiten, maar we zijn gewoon doorgegaan met afhalen en bezorgen.’ In april begon Diego’s met de verkoop van burgerboxen, waarmee mensen thuis zelf hun hamburger konden maken. Ook konden liefhebbers thuis de cocktail van Diego’s maken. ‘We konden het verlies in omzet daardoor compenseren, maar de winstmarge lag een stuk lager vanwege de bezorgcommissie. Maar we zijn geen dag dicht geweest.’

Diego's Scheveningen

Werelds marktplein

Foodhall Scheveningen, een project van horecaondernemer Won Yip, wordt een hal met de look and feel van een levendig en werelds marktplein, waar gasten kunnen genieten van gerechten uit achttien verschillende wereldkeukens. Ook komt er een centrale bar en een podium voor live optredens. Eigenlijk was het doel om het complex eerder dit jaar te openen. Maar door de coronacrisis heeft alles vertraging opgelopen. Nu is het de bedoeling dat de opening in augustus plaatsvindt.