Jongens van 13 en 16 eisen geld in cashloze cafetaria

Jongens van 13 en 16 eisen geld in cashloze cafetaria

Cafetaria Marian in Breda is vrijdagavond 12 juni overvallen door twee jonge jongens. Probleem voor de overvallers was dat er geen contant geld in de cafetaria aanwezig was omdat de ondernemers bijna alleen maar met pinbetalingen werken.

Twee Bredase jongens (van 13 en 16 jaar) hebben zich bij de politie gemeld voor betrokkenheid bij een overval op de cafetaria. Bij die overval dreigde een van de jongens met een mes en eiste hij contant geld van de exploitanten van de snackbar. Eigenaren Marian en haar man Huang waren in de zaak aanwezig toen de overvallers rond 19.50 uur binnenkwamen.

Op de vlucht zonder buit

‘We waren bezig met schoonmaken. Een van hen gooide een plastic zakje en zei: ‘Money’.’ Ze maakte de jongens duidelijk dat er geen geld was, omdat in de zaak voornamelijk met pin wordt betaald. De overvallers sloegen daarna op de vlucht zonder buit. Er waren verder geen medewerkers of klanten aanwezig.

De recherche begon een onderzoek naar de daders en gebruikte daarbij ook camerabeelden. Nadat de jongens zich bij de politie hadden gemeld, zijn ze met toestemming van de officier van justitie aangehouden.

Geschrokken

De eigenaren zeggen op Facebook dat het goed met ze gaat en danken iedereen voor alle steunbetuigingen. Toch zijn ze erg geschrokken van het voorval. ‘Ik kon het niet geloven. Dit is een goede wijk met nette mensen. Waar komen deze jongens vandaan?’ Het is de eerste keer dat het ondernemerspaar zoiets overkomt. Ze zitten inmiddels bijna twintig jaar in het vak en hebben onder andere cafetaria’s gehad in Geleen en Tilburg. In september 2019 namen ze de zaak in Breda over.

Volgens Marian weet iedereen dat er bijna niet met contant geld wordt betaald in de snackbar. Toch gaat ze nu een briefje bij de voordeur ophangen met het verzoek om met pin te betalen.