De eerste vestigingen hebben de dispensers op vrijdag 28 februari gekregen. De laatste restaurants zijn maandag 2 maart voorzien. Elke McDonald’s heeft meerdere apparaten. Ze hangen bij toiletten, bij de counter en de entree. De apparaten hebben een sensor waardoor er een dot desinfecterende schuim uitkomt zodra gasten hun handen eronder houden.
Volgens McDonald’s-woordvoerder Eunice Koekkoek worden de dispensers erg gewaardeerd. ‘Er wordt veelvuldig gebruik van gemaakt.’ Of de apparaten ook blijven hangen als het coronavirus geen gevaar meer vormt, kan Koekkoek nog niet zeggen.
Gastcontactpunten extra schoonmaken
McDonald’s-vestigingen krijgen daarbij ‘het dringende advies’ om ook de zogenaamde gastcontactpunten ‘met verhoogde frequentie’ te reinigen. Het gaat dan onder meer om deuren, tafels, kassa’s, pinautomaten, bestelkiosken en de genummerde tafelbordjes in de vestigingen met table service.
‘Hygiëne en Voedselveiligheid goed op orde’
Volgens Koekkoek zijn de hygiëne- en voedselveiligheidsprocedures voor medewerkers die eten bereiden al zeer adequaat en zijn daar geen aanpassingen nodig. Zo moeten medewerkers regelmatig de handen wassen, gebruiken ze handschoenen als ze met rauw vlees werken en dragen ze petjes en haarnetjes. Daarnaast volgt McDonald’s de algemene aanwijzingen van het RIVM om verspreiding van het virus te beperken.