De Gelato Festival World Ranking is een lijst met ijsbereiders van over de hele wereld, gerankt op basis van punten die ze hebben behaald tijdens verschillende wedstrijden. De lijst wordt ieder jaar geüpdatet en opnieuw bekendgemaakt tijdens Sigep in Rimini, de grootste ijsbeurs ter wereld. Steff Janssen van IJssalon Florence in Nederweert staat deze met 57 punten op de 37e plaats en is daarmee de hoogst geplaatste Nederlander.
Goed gescoord met abrikozenijs
Janssen behaalde zijn punten tijdens de Gelato Festival Challenges van Carpigiani. In februari 2019 won hij het Nederlands kampioenschap in de categorie onder de 30 met Apricot & Alomnd Pie, een abrikozenijs met huisgemaakte amandelkrokant en witte chocolade variegato (een dikke saus). Met dat ijs mocht hij vervolgens naar Rome, waar hij derde werd en de kinderjury hem als winnaar aanwees.
Nog vier Nederlanders op de wereldranglijst
Onder Janssen staan er nog vier Nederlanders op de lijst: Kees Baars van IJsie Prima in Callantsoog staat op plek 75. Ilse Kennis van De Smaak! chocolade en ijs in Eersel en Paul Wilderink van ijssalon Paul Wilderink in Haaksbergen staan op een gedeelde plek 76. Wiebe de Jong uit Dokkum is te vinden op plek 81. Een aantal van hen doen dit jaar nog mee aan wedstrijden, waardoor ze in de lijst van volgend jaar kunnen klimmen of zakken.
Prijzenkast van IJssalon Florence
De ijssalon in Nederweert heeft door de jaren heen heel wat prijzen bij elkaar gesprokkeld. De ijssalon van Marjo en Marcel Janssen werd vier keer uitgeroepen tot IJssalon van het Jaar, de laatste keer in 2018. In datzelfde jaar won zoon Steff de Gouden IJscreatie, een wedstrijd van het Ambachtelijk IJscentrum die de ijssalon in totaal vijf keer heeft gewonnen. Ook pakten ze viermaal de Gouden IJsspatel voor het beste ijs.
Steff Janssen laat weten dit jaar weer mee te doen met de wedstrijden van het IJscentrum, die plaatsvinden tijdens de Bakkersvak in Gorinchem op 1,2 en 3 maart. De wedstrijdsmaak is kersenijs op waterbasis.