Nederlandse snackfabrikant in Belgische handen; Vanreusel lijft Oma Bobs in

Nederlandse snackfabrikant in Belgische handen; Vanreusel lijft Oma Bobs in

De Belgische snackfabrikant Vanreusel heeft de Nederlandse kroketten- en bitterballenproducent Oma Bobs gekocht. Met de aankoop vergroot Vanreusel zijn marktaandeel in Nederland met producten die tot nu nog ontbraken in het portfolio.

‘We willen onze positie in Nederland verder uitbouwen en verstevigen’, zegt Maurice de Kroon van Vanreusel. ‘Oma Bobs is net als Vanreusel een familiebedrijf waar kwaliteit op nummer 1 staat. De twee families zijn bij elkaar gaan zitten en er ontstond een match.’

Kroketten ontbraken nog

Met Oma Bobs heeft Vanreusel de ontbrekende schakel in het snackassortiment in huis. ‘In ons portfolio ontbraken tot nu toe de kroketten. Nu kunnen we een vollediger pakket aanbieden. Het geeft ons meer mogelijkheden in de Nederlandse markt.’

Synergie kweken

‘We hebben voor het eerste jaar de intentie om geen veranderingen door te voeren bij Oma Bobs. Het is een succesvol en groeiend bedrijf. We onderzoeken wel waar we synergie kunnen kweken, wellicht om uiteindelijk te kijken of we met Vanreusel actiever kunnen worden in hoogwaardige horecakroketten en -bitterballen, ook in België.’ Of die producten onder Vanreusel of Oma Bobs in de markt worden gezet, is nog niet bekend.

Oma Bobs

Jurgen Ottenhof, oprichter van Oma Bobs.

Over Oma Bobs

Oma Bobs werd negentien jaar geleden opgericht door Jurgen en Saskia Ottenhoff. Het bedrijf levert uitsluitend aan de horeca en groothandels en telt 25 medewerkers. Oma Bobs heeft een eigen fabriek in Aalsmeer waar jaarlijks miljoenen kroketten en bitterballen worden geproduceerd.

Over Vanreusel

Vanreusel werd opgericht in 1953 en is actief in België, Frankrijk en Nederland. Het bedrijf is sinds vorig jaar voor 51 procent in handen van investeringsmaatschappij Ergon, onderdeel van Frère-holding GBL. De familie bezit de resterende aandelen. De derde generatie van de familie Vanreusel (Paul-Emmanuel Vanreusel en Roel Vanreusel) heeft de dagelijkse leiding over het bedrijf.

Voor welk bedrag Oma Bobs is overgenomen door Vanreusel, is niet bekendgemaakt.