Cafetaria 't Tramplein uit de brand met frietwagen

Cafetaria 't Tramplein uit de brand met frietwagen
Foto: Koos Groenewold

Gasten van cafetaria 't Tramplein in Nistelrode kunnen de komende weken terecht bij een frietwagen. De ondernemers zaten aanvankelijk in de knel, omdat ze uit het oude pand moeten vertrekken voordat het nieuwe onderkomen klaar is.

Truus Ploegmakers en dochter Tamara Verbakel-Ploegmakers hebben van de gemeente toestemming gekregen een frietwagen neer te zetten. Ze moeten in de week van Sinterklaas hun cafetaria in het Noord-Brabantse Nistelrode sluiten en leeghalen. Vanaf 6 december wordt het gas en de stroom afgesloten.

Op 6 december gaat de frietwagen draaien. ‘We staan tegenover de zaak. Dat wilden we graag, zodat klanten die niets hebben opgevangen, ons wel kunnen vinden’, zegt Tamara Verbakel-Ploegmakers.

Kleine frietwagen

Veel ruimte is er niet in de wagen. ‘We kunnen er met een man of vier staan. Vier frituurpannen, dan houdt het op. Het zal behelpen zijn.’ Of ze het gehele assortiment aanbieden vanuit de frietwagen, is dan ook nog niet duidelijk.’

De frietwagen staat er tot en met week 3. ‘Maar we hopen dat dat niet nodig is. We hopen in week 2 op de nieuwe locatie open te gaan.’

Zaak wordt gesloopt

De ondernemers kregen anderhalf jaar geleden te horen dat er een nieuwe verhuurder kwam en dat het pand werd gesloopt om plaats te maken voor luxe appartementen, nieuwe horeca en parkeerplaatsen. Onder die luxe appartementen hoort geen cafetaria, vindt de nieuwe verhuurder. Omdat de planning van de bouw een stuk sneller verloopt dan gedacht, gaat de sloper in december al aan de slag.

Grotere zaak, nieuwe naam

Er is al wel een nieuwe locatie gevonden, iets verderop in het dorp. Daar moet echter nog wel heel veel aan gebeuren. De nieuwe zaak is met zo’n 300 vierkante meter groter dan de huidige cafetaria (250 vierkante meter) en er zijn meer zitplekken. De cafetaria krijgt een nieuwe naam en een nieuw logo.