Five Guys opent binnenkort aan zee

Five Guys opent binnenkort aan zee
© Fotopersburo Bert Jansen

Five Guys Burgers & Fries opent in juni aan de boulevard van Scheveningen. Het is de tiende vestiging van de Amerikaanse keten in Nederland.

Five Guys is straks te vinden bij de ingang van het Lego Discovery Centre in Scheveningen, zo meldt Indebuurt.nl. Deze gaat over een jaar open. Met de komst van de keten bevinden zich rondom het Kurhaus vanaf juni vier Amerikaanse ketens: McDonald’s, Burger King, KFC en Five Guys.

Scheveningen krijgt de tiende vestiging van de hamburgerketen in Nederland, dat in december de eerste opende op de Markt in Eindhoven. Daarnaast zijn er twee restaurants in Utrecht, twee in Rotterdam, twee in Den Haag, één in Almere en één in Tilburg.

Verse friet en hamburgers

Het menu van Five Guys Burger and Fries is klein, simpel en bestaat voornamelijk uit hamburgers en friet, die vers worden bereid. Daarnaast een aantal hotdogs, sandwiches en milkshakes. Ondanks het simpele en relatief kleine menu zijn er volgens Five Guys zelf meer dan 250 duizend manieren waarop je een burger kunt samenstellen.

20 vestigingen

De komende jaren ziet de Amerikaanse keten ruimte voor zo’n twintig vestigingen in Nederland. Ons land moet het trainingscentrum worden voor de internationale tak van het bedrijf. Het internationale hoofdkantoor staat dan ook in Amsterdam.

Five Guys telt in totaal bijna 1500 restaurants wereldwijd. Buiten de Verenigde Staten heeft het bedrijf 96 vestigingen in 9 landen: het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Koeweit, Canada.

Five Guys werd in 1986 in de hoofdstad Washington opgericht door Janie en Jerry Murrell. Jerry en zijn zonen Jim, Matt, Chad, en Ben zijn de originele ‘Five Guys’.