Wok to Go krijgt XL-vestiging met 140 zitplaatsen in hartje Utrecht

Wok to Go krijgt XL-vestiging met 140 zitplaatsen in hartje Utrecht

De twintig Wok to Go vestigingen in Nederland krijgen een grote zus: in Utrecht opent in mei 2019 een Wok XL vestiging tegenover het Tivoli Theater aan de Vredenburg. Het restaurant krijgt 140 zitplaatsen met een terras met nog eens 26 stoelen. Wim Markwat stond in 2004 aan de wieg van deze Aziatische fastservice formule.

De Wok to Go groep praat over haar nieuwe ‘flagship store’ als ze het hebben over de nieuwe Wok Vredenburg in Utrecht. De groep maakt gebruik van een centrale productiekeuken die aan alle vestigingen levert.

Gasten kunnen er terecht voor gezonde Aziatische maaltijden. Afhalen behoort ook bij deze locatie tot de mogelijkheden.

Crowdfunding

Om groei van de nieuwe formule op korte termijn mogelijk te maken, wordt een lucratieve en laagdrempelige vorm van crowdfunding geïntroduceerd. Investeerders kunnen al meedoen met 1 certificaat van één aandeel van25 euro. Het verwachte rendement op een investering van €1.000,- is €350,- (35%) per jaar, zo laat Hung Yip, ceo van de Wok to Go groep weten in een persbericht.

Hung Yip begon Wok to Go in 2004 samen met Wim Markwat. Markwat, oprichter en voormalig directeur van FHC Formulebeheer, stapte er in 2017 uit.

Omzetverwachting: 2,5 miljoen per jaar

De prognose van de omzet voor de XL vestiging in Utrecht is € 2.5 miljoen per jaar, met een verwachte nettowinst van €292.500 (11,6%) per jaar. Het verwachte rendement op een investering van € 1.000 is € 350 (35%) per jaar. Van de nettowinst wordt jaarlijks een deel uitgekeerd als dividend. Hiermee kunnen investeerders hun inleg in drie jaar terugverdienen.

WOK! Vredenburg is momenteel in verbouwing en de verwachte opening is eind april/begin mei 2019. De Wok To Go Groep heeft de verbouwing en de start van het restaurant voorgefinancierd. Middels deze nieuwe vorm van crowdfunding wil de Wok To Go Groep geld ophalen om sneller door te groeien, nieuwe restaurants te openen en waarde te creëren.

Wok to go

Crowdfunding bij WOK! Vredenburg wordt aangeboden via het sharefunding platform Eyevestor. Uit de eerste ronde kunnen certificaten met een nominale waarde à € 25,- per aandeel worden gekocht. Dit is dezelfde waarde per aandeel als door de Wok To Go Groep is geïnvesteerd.

Extra bijzonder is dat de aandelen vanaf 1 januari 2020 ook verhandelbaar zijn via de WOK! Vredenburg Marktplaats op Eyevestor, anders dan bij reguliere crowdfunding.

‘Met deze nieuwe vorm van crowdfunding kan de Wok To Go Groep niet alleen sneller groeien, maar ook een community creëren van leden die meedoen en mee innoveren. Zij kunnen bijvoorbeeld nieuwe gerechten en cocktails testen bij speciale proefsessies en eten tegen kostprijs tijdens de openingsperiode’, aldus Hung Yip, CEO Wok To Go Groep.

Wok! Vredenburg

De nieuwe Wok! in Utrecht wordt een restaurant voor fast casual dining, gemak en gezond. Bestellingen voor afhaalmaaltijden kunnen in de ‘bestelzuil’ in de zaak worden opgegeven voor snelle service.

Gasten in het restaurant kunnen een ruim aanbod gerechten bestellen (ook vegetarisch) met invloeden uit alle Aziatische regio’s. Er is een bar met juices, smoothies en cocktails en het restaurant beschikt over loungebanken.

Wok to Go Groep

Inclusief de flagship store WOK! Vredenburg zijn er nu 21 vestigingen, waarvan vijf company stores. Daarnaast is er een eigen productiebedrijf. De Chinese ondernemer Hung Yip heeft Wok To Go in 2003 opgericht. Hij is verantwoordelijk voor de strategische richting van de franchise en voor de centrale productiekeuken die aan alle vestigingen levert.