Chickentaria, een concept dat ze zelf hebben ontwikkeld, wordt een mix tussen KFC en een cafetaria, vertelt Paul Sterkenburg. ‘Alles wat in de cafetaria te krijgen is, in kipvorm: frikandel, broodje warm vlees, burgers. Daarnaast onder andere wraps, hot wings, fried chicken en kipspareribs.’ Naast milkshakes en frisdranken is er ook ijs te verkrijgen, van Ben & Jerry’s.
‘Waarom kip? Kip is helemaal hot. Iedereen lust het, het is gezonder dan varkensvlees en het is een makkelijk product.’
Huiskleuren
De zaak van het ondernemerspaar wordt 120 vierkante meter groot met plek voor veertig gasten. ‘We willen het ruim opzetten’, legt Sterkenburg uit. Er komen tafels met banken en stoelen en de huiskleuren zijn geel en rood. De zaak zit aan het eind van een uitgaansgebied, tegenover een theater.
Chickentaria is een eat-in, takeaway en delivery-concept. Het bezorgen gebeurt straks met drie 3-bikes.
TevrEDEn
Paul en Jolanda Sterkenburg runden tot 1 mei cafetaria TevrEDEn in Gennep. Die zaak openden ze in september 2017. De omzet was stijgende, maar ze werden gedwongen ermee te stoppen vanwege gezondheidsproblemen en de afstand tot familie die in Ede woont. Cafetaria TevrEDEn is verkocht aan Henk de Leeuw en Wilma Evers.
Voordat Paul en Jolanda Sterkenburg in Gennep begonnen, woonden ze in Aruba en runden ze een foodtruck, van 2015 tot 2017. Daarvoor waren samen eigenaar van cafetaria Goofy’s Corner en Café Marktzicht in Ederveen.
Uitdaging
Nu dus een nieuw avontuur met Chickentaria. ‘Of dit wel een succes wordt, dat weet ik niet’, zegt Paul Sterkenburg. ‘De tijd zal het leren, we houden van een uitdaging. Het verschil met de zaak in Gennep was dat we daar in feite twee zaken runden; een cafetaria en een café. Chickentaria wordt wel groot, maar het is overzichtelijk. Het het hele assortiment is op kip gericht, ik verwacht dat dat makkelijker is.
De verbouwing is in volle gang en de vergunningsaanvraag ligt bij de gemeente. De ondernemers hopen eind juli of begin augustus de deuren van hun nieuwe zaak te kunnen openen.