Vincent Oud maakt de beste hamburger van AnyTyme

Vincent Oud maakt de beste hamburger van AnyTyme
De Italian Pizza Burger op een brioche bun, volgens Vincent Oud het beste brood om een mooie burger mee te maken.

Vincent Oud van AnyTyme Lelystad heeft de AnyTyme Burger Battle 2018 gewonnen. Zijn Italian Pizza Burger kwam als beste hamburger uit de bus.

De creatie van Vincent Oud bestaat uit 100 procent Bakx beef (E-nummer vrij), burger relish, sla, tomaat, jalapeno, mozzarella, salami en gegrilde paprika op een brioche bun. Oud heeft heel goed nagedacht over de smaken van zijn hamburger. ‘We hebben de burger opgebouwd van zoet naar pittig, met gegrilde paprika, tomatensalsa, jalapeños en pittige salami.

Deelnemers kregen acht minuten de tijd om vier identieke hamburgers te maken. De jury lette daarbij vooral op smaak, praktische haalbaarheid, presentatie en originaliteit. De kostprijs mocht niet boven de 3,50 euro uitkomen.

Hamburger night

hamburger

Vincent Oud maakte zijn naam waar met de winst van de AnyTyme Burger Battle 2018.

Dat Vincent Oud er met de winst vandoor ging, verbaast niemand. Oud is binnen de formule dé hamburgerkoning, die ook samen met de formule concepten bedenkt. AnyTyme Lelystad organiseert iedere maand een burger night. Over alle twaalf burger nights genomen, was de Italian Pizza Burger het populairst bij de gasten. ‘Ik heb de hamburger wel iets simpeler gemaakt, zodat hij voor fastservice toegankelijk is. Het zijn simpele ingrediënten, maar het geheel heeft een uitstraling van een echte burger, vind ik.

De top-3

De winnaar ging naar huis met een beker en een waardecheque ter waarde van 150 euro. Als tweede eindigde Peter Smulders van AnyTyme ’t Vosje met de Purple Rösti Burger. Angela Stevense van AnyTyme de Roode Vos won de derde prijs met Toffe Peer. De nummers twee en drie kregen ook bekers en respectievelijk 100 en 50 euro. In totaal deden er elf kandidaten mee met de wedstrijd bij Studio Senses in Zwolle, die voor de tweede keer werd georganiseerd.

>> Leestip: AnyTyme lanceert nieuw frietconcept

hamburgers

Deelnemers hadden acht minuten de tijd om vier identieke hamburgers voor te schotelen aan de jury.

Kennis van ondernemers

Voor de formule is de Burger Battle een manier om van elkaar te leren en om interactie tussen de leden te stimuleren. ‘Er zit veel meer kennis in ondernemers dan wij denken’, zegt Han Wonink, binnen Hanos verantwoordelijk voor de AnyTyme-formule. ‘We hebben ondernemers die het in hun eigen zaak heel goed doen, maar niet echt naar buiten treden. Ik vind het fantastisch dat ze hier naartoe gekomen zijn om mee te doen.’

Ook Wonink leert van de battle. ‘Soms zijn we te behouden met bepaalde smaken. Die zoete paprika bijvoorbeeld, die hadden wij nog nooit gebruikt. Hetzelfde geldt voor de rode kool van de nummer twee. Daarmee kun je een schitterende winterburger maken.’

Hamburgers zijn makkelijker te maken

Verder is Wonink blij met de progressie die ondernemers maken op het gebied van efficiëntie. ‘Vorig jaar zagen we nog burgers die veel te bewerkelijk waren. Ondernemers hebben dat opgepakt en hebben nu hamburgers gemaakt die veel makkelijker zijn te maken in de vestigingen.’

Ook zag Wonink tot zijn vreugde dat er niet alleen maar eigenaren aan de wedstrijd meededen. ‘Vorig jaar was dat nog wel zo, nu was er ook een aantal medewerkers. Dat is natuurlijk een geweldige ervaring voor ze.’

De Italian Pizza Burger van AnyTyme Lelystad verschijnt in de AnyTyme-folder van mei, en is dus vanaf dan in iedere vestiging te bestellen. Verder doet de top-3 van de Burger Battle automatisch mee met de Lekkerste Wedstrijden in januari 2019.