Martijn Kajuiter excecutive chef Restaurant Lizz in nieuw hotel Weeshuis Gouda

Martijn Kajuiter excecutive chef Restaurant Lizz in nieuw hotel Weeshuis Gouda

Chef-kok Martijn Kajuiter wordt de executive chef van Restaurant Lizz en de hele F&B-afdeling van Relais & Châteaux Weeshuis Gouda (WSHS). Dit nieuwe hotel opent in het voorjaar van 2021 in het hart van de stad.

Lizz moet het nieuwe 'casual fine dining-restaurant' van Weeshuis Gouda worden, of zoals het dan gaat heten: WSHS. 'Niet te chique, niet te statig, wel een tikje spannend en vooral veelbelovend.

Naast Lizz zal Kajuiter de gehele F&B afdeling van WSHS voor zijn rekening nemen. ‘Ik vind WSHS echt een prachtig project. Hier kan ik beginnen vanaf nul. Ik vind het fijn om met een schone lei te starten en daar mijn eigen invulling aan te geven.’ aldus de chef-kok. 'Het menu wordt een mooi samenspel tussen eigentijdse klassiekers en dynamische gerechten die inspelen op het seizoen en de tijdsgeest.

Ik wil van LIZZ een herkenbare plek maken, maar ook een die nooit verveelt. We zullen gerechten serveren die inspelen op het moment en aan de andere kant zullen er een paar evergreens op de kaart komen - een paar goede signatures. Je moet ergens bekend om staan en dat vasthouden. Het is toch fantastisch dat mensen een to-go-to place hebben.’ De chef-kok is van start gegaan met het samenstellen van zijn team. 'Ik roep getalenteerde horecaprofessionals, die met mij dit avontuur willen aangaan, dan ook op snel een kijkje te nemen bij de vacatures van WSHS.'

Martijn Kajuiter: van Michelinster tot kookboeken

Martijn Kajuiter (45) begon zijn carrière in de jaren ’90 onder leiding van Gert Jan Hageman in de keukens van het Amsterdamse Restaurant Vermeer en ook bij Vreugd & Rust in Voorburg. Hij vertrok daarna naar Londen om voor verschillende sterrenrestaurants – waaronder La Tante Claire – te werken en kwam in 1997 terug naar Amsterdam om als head chef bij Les Quatres Canetons en later De Kas aan de slag te gaan.

In oktober 2007 verliet hij Nederland opnieuw. Dit keer voor Ierland waar hij aan de slag ging als Executive-Chef voor The Cliff House Hotel waarmee hij in 2010 zijn eerste Michelinster in ontvangst mocht nemen. De nieuwe executive chef van Lizz ontving in de tussentijd tevens de ‘Rising Chef Trophy’ van Relais & Châteaux en was als Director F&B eveneens verantwoordelijk voor vier verschillende bedrijven binnen The Cliff Group. Ook publiceerde hij twee kookboeken: Let’s go Disco en The Cliff House Hotel – The Cook Book.

WSHS: boutique hotel met met restaurant en cocktailbar

Het nieuwe Boutique Hotel WSHS, oftewel het Weeshuis, is gevestigd in het cultureel kwartier van Gouda, het oudste stukje centrum van de stad. De opening is een initiatief van ondernemers-echtpaar Sharon en Lennart van Gastel. WSHS opent niet alleen als een hotel, maar eveneens als restaurant, cocktailbar en beschikt over een aantal ontvangstruimtes; allemaal onder één dak.

Relais & Chateaux, WSHS Gouda, Weeshuis Gouda

Martijn Kajuiter en Relais & Châteaux Weeshuis Gouda zijn op zoek naar talentvolle kook- en keukenfanaten en andere gepassioneerde hospitality enthousiastelingen voor zowel Lizz als voor het hotel. Geïnteresseerden kunnen op de site van WSHS de vacatures bekijken.