Meesterijsbereider Theo Clevers draagt stokje over

Meesterijsbereider Theo Clevers draagt stokje over

'De afgelopen twee jaar hebben wij, Theo en Mill Clevers, het operationele gedeelte van Clevers steeds meer overgelaten aan de franchisenemers. Nu na ruim 35 jaar met veel passie en toewijding aan en in ons bedrijf te hebben gewerkt, hebben wij besloten het stokje over te dragen', zo laat de ijsbereider weten op LinkedIn.

De bedrijven Clevers franchiseformule en de IJsmakerij zijn overdragen aan Tom Vaessen, franchisenemer Arcen, Grubbenvorst, Tienray en Roermond en de heer Joris Stappers, franchisenemers Plasmolen.

Voortzetting bedrijf

Theo Clevers: 'Vaessen en Stappers zullen het bedrijf voortzetten vanuit huidige locaties en met dezelfde vertrouwde personeelsleden. Met de kennis, ervaring en deskundigheid die zij samen hebben, willen zij Clevers nog meer professionaliseren en uitbreiden. Ook zijn wij trots dat de heer T. Mandemakers al 18 jaar werkzaam in de IJsmakerij de opleiding tot meesterijsbereider gaat volgen. Tom Mandemakers zal net als de afgelopen jaren operationeel leiding blijven geven aan de IJsmakerij. Tevens zal hij in dit deel van onze onderneming een belang nemen. Zelf blijf ik de komende jaren nog als adviseur , ambassadeur, maar bovenal als meesterijsbereider de nieuwe eigenaren ondersteunen en begeleiden'.

Iconische ijsbereider

Meesterijsbereider en ijssalonhouder Theo Clevers is een boegbeeld in de ijswereld. Niet alleen won hij vele prijzen met zijn ambachtelijke ijs. Ook is hij voorman van het Gilde van SVH Meesterijsbereiders en juryvoorzitter van de  IJvakwedstrijden IJssalon van het Jaar  en de Gouden IJsspatel. Clevers werd in 2012 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding, tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van zijn ijssalon, vanwege zijn maatschappelijke verdiensten. Zo sponsort hij diverse verenigingen in Grubbenvorst en omstreken, is hij actief in de carnavalsveniging en is hij stimulator bij de opbouw van kinderdorpen in India en Mexico. Ook houdt hij diverse acties voor goede doelen in zijn ijssalon.