Stoplichtfunctie van uitgaans-app Nocto in de prijzen

Stoplichtfunctie van uitgaans-app Nocto in de prijzen

Nocto is op het 'International Nightlife Congress' in Valencia uitgeroepen tot meest innovatieve tool voor het nachtleven tijdens de pandemie. Dit onder meer door een stoplicht-functie toe te voegen.

Binnen Nocto is nagedacht hoe technologie kan bijdragen aan het veilig en succesvol heropenen van de horeca. Met de recent toegevoegde stoplichtfunctie reguleren horecagelegenheden hun capaciteit. Zij promoten wanneer er voldoende plek is en remmen af indien nodig middels het stoplicht. In de Nocto app zien consumenten de actuele capaciteit van horecagelegenheden.

Deze informatievoorziening zorgt ervoor dat consumenten een juiste keuze maken voordat ze straks weer op pad gaan.
Het team werkt momenteel samen met meer dan 200 horecaondernemers in Zuid-Holland en streeft ernaar om de oplossing snel beschikbaar te maken in de rest van Nederland.
Verschillende gemeenten en belanghebbenden uit onder andere Brussel, Barcelona, Ibiza en Miami hebben al interesse getoond in dit vernieuwende concept. Daarnaast ondersteunen ook partners als Ketel1 het bedrijf in hun missie.

Ook voor restaurants en hotels

David Franzén, ceo van Nocto, legde tijdens het event uit hoe het social media platform Nocto werkt. Nocto is een app die interactie creëert tussen consumenten en horecalocaties. ‘Consumenten vinden en delen ervaringen, terwijl bars, clubs, restaurants, lunchrooms en hotels nieuwe en bestaande gasten aantrekken en aan zich binden.’

Het ‘stoplicht’ is volgens het bedrijf gemakkelijk te implementeren in de gehele horeca. ‘Nocto levert de technologie, een team voor de uitvoering en een strategie. Enkele voordelen zijn de spreiding van consumenten en dat zorgt voor minder contactmomenten. Ook vanuit een economisch oogpunt is het van belang dat de horecaondernemer straks open blijft en de optimale bezetting bereikt wordt. Zodra het reproductiegetal laag genoeg is, help deze informatievoorziening ook om toeristen te informeren en ze op een veilige manier de stad te laten verkennen.’