Online Bierproeverij De Toeter in Groningen: van Roemenië tot Brazilië

Online Bierproeverij De Toeter in Groningen: van Roemenië tot Brazilië

In café De Toeter in Groningen vindt dinsdag 29 december een online bierproeverij plaats. Ondernemer Maik van Heerd, die dit jaar zijn Bierfestival Groningen moest aflasten, heeft onder meer Hop Hooligans uit Roemnië en Spartacus Brewing uit Brazilië gestrikt.

De online bierproeverij vindt dinsdag 29 om 20:00 uur plaats vanuit het Groningse café De Toeter. Er zullen 4 bieren geproefd worden met bijpassende hapjes en even zoveel craftbrouwers  zullen acte de presence geven in de stream.

Nederland zal tijdens de proeverij vertegenwoordigd worden door Toon van de Broek, grondlegger van zure bieren in Nederland en Kees Bubberman van brouwerij Kees uit Middelburg. Daarnaast heeft ondernemer Maik van Heerd Cristian Mihai Dinu van Hop Hooligans uit Roemenie weten te strikken en Cassio Vallinotti van Spartacus brewing uit Brazilie.

Van Heerd: 'Vooral de laatste brouwerij is uniek. Spartacus is de hoogst gewaardeerde brouwerij in Brazilie die ook daadwerkelijk al zijn bieren zelf maakt en is sinds kort op zeer kleine schaal verkrijgbaar in Nederland.'

Aanmelden voor de proeverij kan via: Cafedetoeter.nl/product/online-bierproeverij/

Online Bierproeverij in plaats van groots Bierfestival

Het Bierfestival Groningen, inclusief het Bierdiner, dat Van Heerd sinds een aantal jaren organiseert in de Martinikerk in Groningen, kon dit jaar geen doorgang vinden. Van Heerd: 'In deze tijden zijn de festivals in het voorjaar nog onzeker. Mocht het mogelijk zijn om het Bierfestival Groningen in april op kleine schaal doorgang te laten vinden dan zal Spartacus met hun bieren ook voor het eerst aanwezig zijn op een festival in Europa.'