Horecagroningen.nl lanceert onafhankelijk eet -en bestelplatform

Horecagroningen.nl lanceert onafhankelijk eet -en bestelplatform

De website Horecagroningen.nl biedt sinds deze maand een compleet en onafhankelijk overzicht van horecabedrijven met een afhaal- of bezorgservice. Gasten in stad en omgeving kunnen vanaf de website rechtstreeks bij de ondernemer bestellen. Met dit complete en onafhankelijke overzicht wil Horeca Groningen ondernemers een extra steuntje in de rug bieden tijdens de coronacrisis.

Horecagroningen.nl biedt een compleet overzicht waar gasten eten kunnen bestellen of afhalen met daarbij een uitgebreid bedrijfsprofiel met menukaarten, keukens, foto’s en beschikbare vacatures. Het idee is dat je in drie klikken bij de bestel- of afhaalmogelijkheden van de ondernemer komt.

Het idee voor een regionaal eet bestelplatform ontstond tijdens de eerste horecalockdown begin dit jaar. 'We voorzagen direct dat bestellen (voorlopig) de nieuwe norm werd en dat is nog steeds zo in de huidige coronasituatie', aldus Joris van Berkel van Horecagroningen.nl. 'Dat betekent dat horecaondernemers geheel afhankelijk werden van bestaande en dure bestelplatforms of eigen bestelmogelijkheden moeten gaan aanbieden.

Bij veel bestaande eet- en bezorgplatforms is een ondernemer veel geld kwijt aan lidmaatschapskosten, provisiekosten en torenhoge afdrachtskosten per gerecht. Dit werkt door in de prijs voor de klant, de omzet van de ondernemer en zeer lage lonen voor maaltijdbezorgers die voor zulke platforms werken. Juist in deze tijd wil je de horeca steunen, vandaar dat we dit platform hebben gemaakt.

'Vrij ondernemerschap en eerlijke prijzen'

Horecagroningen.nl is mede tot stand gekomen door een samenwerking tussen de gemeente Groningen, het ondernemersfonds Groningen, de Provincie Groningen en diverse horecaondernemers. Daarbij is het doel om het vrije ondernemerschap in de horeca te bevorderen, en gasten een gunstige prijs te bieden.

Van Berkel: 'Bovendien kan het platform de vindbaarheid van ondernemers vergroten en streeft het er naar werkgelegenheid en inkomsten binnen de regio te houden. Tot slot willen we bewustwording kweken bij haar bezoekers door regionaal en rechtsreeks te bestellen bij de horeca, iets waar klant én ondernemer beide beter van worden.'

Ondernemers kunnen nog tot 1 juni 2021 gratis deelnemen aan horecagroningen.nl en daarna geheel vrijblijvend lid blijven tegen een laag jaarbedrag. 'Ieder horecabedrijf is welkom op ons platform ongeacht zijn afhaal- of bezorgdienst. Zo kunnen wij een zo compleet mogelijk overzicht aanbieden voor onze bezoekers.'