Relais & Chateaux: chefs maken box voor jaarwisseling

Relais & Chateaux: chefs maken box voor jaarwisseling
Margo Reuten

Box voor jaarwisseling. De kerstboxen zijn nog maar net de deur uit nu drie chefs van Relais & Châteaux zich - net als veel collega's - richten op een smakelijke jaarwisseling. 'Als er niet gefeest kan worden, dan tenminste wel lekker gegeten.'

Margo Reuten, Jef Schuur en de familie Oostwegel hadden alle drie de gedachte: ‘Als er niet grootst gefeest kan worden, dan tenminste wel lekker gegeten’. Met dat in hun achterhoofd hebben de chefs boxen samengesteld met culinaire amuses en bites zoals zalm blini’s, verse krabsalade en huisgemaakte lasagne met truffel. Ook staan er oesters, blikjes Nederlandse kaviaar en speciaal geselecteerde Champagne op de speciale oudejaars lijstjes.
De ondernemende en creatieve chefs zitten niet bij de pakken neer in deze dagen en springen met hun oudejaarsavond box in op het gemis van een vrolijke en spetterende jaarwisseling.

‘Natuurlijk hangt er een ander prijskaartje aan dan de - overigens gezellige - gourmet schotels en voorgebakken oliebollen. Dit zou echter de jaarwisseling kunnen zijn om jezelf en je naasten in kleine kring culinair thuis in de watten te leggen met lokale productenm zorgvuldig geselecteerd en voorbereid door deze chefs,’ aldus Relais & Chateaux.

Margo Reuten
Margo Reuten van Restaurant Da Vinci (1 Michelin ster) in Maasbracht heeft een box samengesteld met 16 luxe snackjes en gerechtjes voor €85,- per 2 personen. Dit kan uitgebreid worden met een blikje kaviaar en Champagne.

Jef Schuur
Restaurant Bij Jef (1 Michelin ster) op Texel geeft de keuze van twee oudejaarsboxen: de ene met luxe hapjes vooraf, truffel lasagne als hoofgerecht en Champagnetaartje als dessert voor € 57,50 per persoon, of je gaat all the way met de box Deluxe die aangevuld is met kaviaar en Champagne, dit alles voor € 225 per 2 personen.

Jef Schuur
Jef Schuur

Oostwegel
Ook de familie Oostwegel zorgt in Maastricht voor een extra feestelijke jaarwisseling: bij Chateau Neercanne haal je een New Years Eve box voor € 150 per 2 personen. Dit is inclusief Champagne, kaviaar, oesters en andere hapjes.

Over Relais & Châteaux

Relais & Châteaux, opgericht in 1954, is een vereniging van meer dan 580 hotels en restaurants wereldwijd. Alle aangesloten hotels en restaurants zijn in eigendom van onafhankelijke hoteliers, chefs en eigenaren die hun passie voor hun vak en hun streven naar authenticiteit graag delen met hun gasten.