Jonge talenten gekroond als Talent van de Toekomst 2024

Jonge talenten gekroond als Talent van de Toekomst 2024

De witte brigade van de Cas Spijkers Academie Twente is winnaar van Talent van de Toekomst 2024. De tiende editie van deze vakwedstrijd telde in totaal 70 jonge koks en gastheren- en vrouwen.

Concurrentiestrijd

De competitie Talent van de Toekomst lag vanwege corona een aantal jaren stil, maar kon dit jaar dus eindelijk weer eens doorgang vinden. De talenten van de Cas Spijkers Academie versloegen dertien andere teams. Bjorn Snijder, Gijs Caron en Joey Roozenboom wisten zich staande te houden in een heftige concurrentiestrijd.

 De jury over het winnende menu: ‘De gerechten die tot onze verbeelding spraken waren in de basis gewoon heel erg goed’, aldus Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve **), juryvoorzitter witte brigade. ‘Mooie frisheid, mooie zuren en mooie cuissons. Wees trots op je vak, het ambacht en straal dit ook uit.’

De inzet van aanstormend talent in de bediening, de zogeheten zwarte brigade, werd ook beloond. Het Horizon College Heerhugowaard was met deelnemers Sem Verstraeten en Noortje Barneveld de winnaar van Talent van de Toekomst 2024. Nadine Mögling (Bij Jef *), juryvoorzitter zwarte brigade: ‘De kwaliteit is enorm gestegen, waarin vooral de creativiteit een aspect is waar wij als jury van hebben genoten.’

Vakwedstrijd voor MBO'ers

De vakwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd voor MBO-scholieren om in verschillende teams te strijden op zowel op gastronomisch als gastvrijheidsgebied. Talent van de Toekomst is een initiatief van Koppert Cress, Miele, Gault & Millau, SVH en een twintigtal kwaliteitsleveranciers van de professionele gastronomie.

De volledige uitslag

Witte brigade Talent van de Toekomst 2024:

Cas Spijkers Academie Twente

Cas Spijkers Academie Nijmegen

Deltion College Zwolle

Zwarte brigade Talent van de Toekomst 2024:

Horizon College Heerhugowaard

ROC Mondriaan College Den Haag

Albeda Horecacollege Rotterdam