Gault&Millau 2022: Gastvrouw van het jaar

Gault&Millau 2022: Gastvrouw van het jaar
Nadine Mögling met Jef Schuur van restaurant Bij Jef

Nadine Mögling van restaurant Bij Jef uit Den Hoorn op Texel is door restaurantgids Gault&Millau verkozen tot Gastvrouw van het Jaar 2022. Dit is maandag 14 maart tijdens een live-event bekend gemaakt in Utrecht.

'Gastvrouwschap komt recht uit mijn hart en draag ik uit op mijn gevoel', aldus Nadine Mögling.

'Ik ben een beetje overdonderd eerlijk gezegd', zegt ze vanaf het podium van Gault&Millau.

Het is voor haar nooit een bewuste keuze geweest om voor dit vak te kiezen, 'maar eerder een vanzelfsprekendheid', zo meldt ze. In 2013 slaagde ze cum laude voor de proef van SVH Meestergastheer, de Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.

Bij Jef

Ze runt restaurant & hotel Bij Jef in Den Hoorn samen met haar partner Jef Schuur, die sinds april 2016 ook de titel SVH Meesterkok draagt. Het restaurant heeft sinds 2009 een Michelinster op de gevel hangen en hoge noteringen in de Nederlandse restaurantgidsen Lekker, Grootspraak en GaultMillau.

Prijzen en awards

Gault&Millau riep Nadine in 2011 uit tot Wijn-Spijsspecialist van het Jaar. Gault&Millau kende die prijs aan haar toe vanwege haar eigenzinnige wijnkeuzes. Vakblad Culinaire Saisonnier onderscheidde haar in het voorjaar van 2013 met de D’Couvert-prijs voor beste gastvrouw of gastheer van Nederland en Vlaanderen. Ook maakte Mögling destijds haar opwachting als jurylid in het tv-programma Topchef van RTL met Robert Kranenborg en Julius Jaspers.