Gault&Millau: Ontdekking van het jaar

Gault&Millau: Ontdekking van het jaar
Michael van der Kroft en Emy Koster

Michael van der Kroft van restaurant Tres in Rotterdam mag zich 'Ontdekking van het Jaar 2022' noemen. Van der Kroft ontving deze onderscheiding maandag van restaurantgids Gault&Millau. 'Hij doet hele bijzondere dingen in Tres', aldus Godfried van der Lugt.

Restaurant Tres opende eind 2019 haar deuren in het monumentale Entrepot-gebouw in Rotterdam. Tres telt 16 zitplaatsen. Op het menu staan alleen maar gerechten met producten van Nederlandse bodem.

Interesse van de culinaire sector

Direct na de opening wisten Emy Koster en Michael van der Kroft met hun Tres Rotterdam de interesse van de culinaire sector te wekken.

Het restaurant is gevestigd in een kelder. ‘Als je hier zit, heb je geen besef van plaats of tijd, het weer beïnvloedt je niet… je hebt gewoon alle tijd voor elkaar en voor Tres', zei Michael in een eerder interview met Misset Horeca.

Recensies

Diverse – landelijke – media wisten de zaak te vinden en de eerste recensies waren lovend.

Onder meer Wim de Jong, recensent van het NRC, was bereid naar Tres te reizen en beloonde zijn bezoek met een 9. De veelzeggende kop boven het artikel: Tres doet een geslaagde gooi naar de culinaire top. 

Sterrenchef Erik van Loo kwam er ook eten, en zei achteraf: ‘Als mensen dit niet goed vinden, zijn ze niet goed wijs. Er zat gewoon niks tussen wat niet goed is.’ Nou, dat is wel lekker om te horen.’

Carrière Van der Kroft

Van der Kroft startte zijn carrière bij De Pizzabakkers in Amsterdam, met aansluitend La Pizza, Tosca en Mevrouw Meijer in Rotterdam. Daarna ging hij naar Artusi in Delft (gesloten) en Meliefste* in Wolphaartsdijk. Stage liep hij bij Ides in Melbourne en bij Amass in Kopenhagen, waarna Van der Kroft eind 2019 met zijn partner Emy Koster restaurant Tres in Rotterdam opende.