Gault&Millau 2022: Aziatisch restaurant van het jaar

Gault&Millau 2022: Aziatisch restaurant van het jaar

Sterrestaurant O&O in Sint Willebrord heeft maandag 14 maart de Gault&Millau onderscheiding 'Aziatisch restaurant van het Jaar' in ontvangt mogen nemen.

Een verfijnde Oriëntaalse keuken, dat is wat ze bij O&O in Sint Willebrord neerzetten. 'Een smeltpot van culturen; Maleisië, Singapore, Thailand, Hong Kong en Japan, met hier en daar een knipoog naar de Franse keuken', aldus Helena en Danny Tsang.

Van afhaal naar sterrestaurant

Het restaurant stapte over van een klassiek Chinees afhaalrestaurant naar een fine dining concept. Die missie slaagde. In december 2018 werd het restaurant bekroond met een Michelinster.

‘Zo lang onze gezondheid het toelaat, gaan we zo door’, aldus Danny en Helena Tsang in een eerder interview met Misset Horeca. Hun drie kinderen staan hun ouders daarin met grote inzet en passie bij. Monica en Wendy Tsang doen de voorkant, broer Mike staat in de keuken. Samen met souschef Levi Bunt vormt hij daar een ijzersterk team.

Smaak

Het is een écht familiebedrijf. Mike: 'Wij zijn als kinderen begonnen in de zaak van onze ouders. We hebben een iets andere stijl dan de meeste sterrestaurants dus het was wel een barrière die we moesten doorbreken. We hebben natuurlijk een Aziatisch georiënteerde keuken, waarbij de opmaak van de borden van minder belang is. Het draait vooral om smaak.’