Gault&Millau 2022: Jonge topchef van het jaar

Gault&Millau 2022: Jonge topchef van het jaar

Restaurantgids Gault&Millau heeft Robin van de Bunt (28) van sterrestaurant De Leuf in Ubachsberg verkozen tot Jonge topchef van het jaar 2022. Van de Bunt kreeg de award maandag 14 maart in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Robin van de Bunt heeft vanaf begin 2018 de leiding over de keuken van Restaurant de Leuf in Ubachsberg. Hij nam destijds het stokje over van Bas van Kranen (nu Bord'eau/Flore in Amsterdam). Deze trad in de voetsporen van Paul van de Bunt die in april 2014 plotseling kwam te overlijden.

Op het podium komen de emoties los en Robin van de Bunt (28) krijgt een daverend applaus van de gehele zaal. De chef steekt zijn armen omhoog en draagt zijn award op aan zijn vader, 'dit cadeau is voor jou', zegt hij. Paul van de Bunt was jarig op 14 maart.

'Het begin was enorm moeilijk', slikt Van de Bunt. 'Maar met steun van m'n moeder en Michelle lukt het. Michelle is ook zo enorm gegroeid.... Samen klaren we de klus', zegt hij tot slot. Godfried van de Lugt laat hem verder snel weer naar zijn familie gaan.

Robin van de Bunt

Eerder werkte Van de Bunt bij Bord’eau** in Amsterdam en bij Tribeca** in Heeze. Met de ervaring van een culinaire wereldreis op zak, keerde Van de Bunt terug naar Ubachsberg waar hij samen met zijn moeder Sandra en zusje Michelle werkt in en aan het familiebedrijf.

Het team wist gezamenlijk één van de twee Michelinsterren te behouden. 'De ander heeft mijn vader mee naar boven genomen,' zei Robin daar eerder over.

Prijswinnaars bij De Leuf

Voorganger Bas van Kranen werd in 2016 door Gault&Millau uitgeroepen tot Talentvol Chef van het Jaar. In 2012 werd Sandra van de Bunt door Gault&Milau uitgeroepen tot Gastvrouw van het jaar, en Paul zelf was Chef van het Jaar in 2013.

Thijs Meliefste won de prijs Talentvol chef van het jaar tijdens de vorige editie van GaultMillau, eind 2019. Vanwege corona werden er voor 2021 geen awards uitgereikt.