Internationale erkenning van Relais & Châteaux voor restaurant Bij Jef*

Internationale erkenning van Relais & Châteaux voor restaurant Bij Jef*

Samenwerkingsverband Relais & Châteaux kwam in november met de 580 leden virtueel bijeen voor de 51e internationale conferentie. Tijdens het evenement werden tien verschillende awards toegekend aan leden, waaronder de Passion Trophy aan restaurant Bij Jef* in Den Hoorn.

De de 51e internationale conferentie van Relais & Châteaux werd vanuit Parijs live uitgezonden naar meer dan duizend chef-koks, maîtres, eigenaars en afdelingshoofden in vijfenzestig landen, verdeeld over vijf continenten.

Tijdens de conferentie werden aan tien hotels en restaurants trofeeën uitgereikt als erkenning voor het enthousiasme en de inzet van de leden in een moeilijke tijd. De prijzen laten zien hoe de vereniging haar gedeelde waarden tot leven brengt door unieke gastervaringen te creëren. De Passion Trophy, die werd uitgereikt door Hennesy, is dit jaar toegekend aan Bij Jef Hotel en Restaurant In Nederland.

‘Het is geweldig dat de passie die wij hebben, wordt gewaardeerd en gezien binnen deze prachtige organisatie met wereldwijd zoveel mooie huizen’, aldus gastvrouw Nadine Mögling van het Texelse sterrestaurant. ‘Wij zijn dan ook ontzettend trots om de 2022 Passion Trophy in ontvangst te nemen. Onze grote dank gaat uit naar onze brigade, want het is een echte teamprestatie.’

Dat Bij Jef juist dit jaar deze award krijgt, is een mooie pluim op een jubileumjaar: in 2021 is het 25 jaar geleden dat SVH Meesterkok Jef Schuur en SVH Meestergastvrouw Nadine Mögling 25 jaar geleden hun zaak op Texel openden. Eerder dit jaar startten de twee een biologische groentetuin van 3000 vierkante meter bij hun restaurant.

De Passion Trophy staat voor Going that extra mile to make things perfect. Achter de ziel en de geest van een plek, gaat altijd de invloed van een persoonlijkheid schuil. Een Relais & Châteaux-locatie blijkt vaak de passie van een mensenleven te zijn: altijd een liefdesverhaal, soms een familieverhaal. Een verhaal van gepassioneerde vrouwen en mannen, die in staat zijn hun creatieve visie en hun verlangen naar uitmuntendheid te verwezenlijken. Met een al even prachtig verhaal van een familie die zeven generaties teruggaat, sluit Hennessy Cognac zich bij Relais & Châteaux aan om de Passion Trophy toe te kennen aan deze soms miskende, maar altijd bewonderenswaardige helden.

Dit zijn de winnaars van de tien Relais & Châteaux-trofeeën voor 2022:

  • Welcome Trophy, gepresenteerd door Moët et Chandon, wordt toegekend aan de familie Daubé van Le Manoir de Lan Kerellec in Frankrijk, voor het koesteren van een authentieke en warme sfeer.
  • Passion Trophy, uitgereikt door Hennessy, is toegekend aan Bij Jef hotel en restaurant in Nederland voor het zetten van een extra stap.
  • Sustainability Trophy, uitgereikt door Duval-Leroy, wordt toegekend aan het Hotel Borgo San Felice in Italië, voor het bevorderen van sociale en milieuverantwoordelijkheid.
  • Ethical Cuisine Trophy, uitgereikt door Taittinger, wordt toegekend aan chef-kok Shinobu Namae en zijn restaurant L'Effervescence in Japan, voor de bescherming van de biodiversiteit, lokaal en seizoensgebonden.
  • Rising Chef Trophy, gepresenteerd door San Pellegrino & Acqua Panna, wordt toegekend aan Marko Gajski van het Lešić Dimitri Palace in Kroatië, als erkenning van zijn opkomst als internationale ster.
  • Well-Being Trophy, uitgereikt door Orlane, wordt toegekend aan Svatma in Thanjavur, India, voor het verzorgen van lichaam en ziel.
  • Cocktail Trophy, gepresenteerd door Absolut Elyx & Monkey47, wordt toegekend aan de barman Tadeja Pavšič van Kendov Dvorec in Slovenië voor het verdedigen van een inclusieve wereld.
  • Savoir-Faire Trophy, uitgereikt door The Glenmorangie Company, wordt toegekend aan SingleThread Farm in de Verenigde Staten, voor het uitstralen van finesse.
  • Heritage Trophy, gepresenteerd door Blancpain, wordt toegekend aan Son Brull in Spanje, voor het behoud van tradities van gastvrijheid.
  • Woman of the Year Trophy, uitgereikt door Pommery, wordt toegekend aan Patricia Biancarelli van het Grand Hôtel de Cala Rossa & Spa NUCCA in Frankrijk, voor het belichamen van de geest van Relais & Châteaux gastvrijheid.

Relais & Châteux Careers

De leden van de vereniging hebben samen 42.000 mensen in dienst, en de conferentie was een goed moment om te praten over de veranderende wensen van medewerkers en hoe daarop beter in te spelen. Bijvoorbeeld door meer vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven en tegelijk een goed evenwicht tussen werk en privéleven te creëren en een hogere beloning te bieden.

Relais & Châteaux kondigde daarmee de lancering van de nieuwe wervingswebsite Relais & Châteaux Careers aan, als onderdeel van een belofte om nieuw personeel aan te trekken en te behouden en de carrièremobiliteit binnen het Relais & Châteaux netwerk te verbeteren.

Beter evenwicht tussen werk en privéleven

Philippe Gombert, voorzitter van Relais & Châteaux, zei dat de vereniging actief moet laten zien dat zij zich inzet en inspeelt op wat talent vandaag de dag zoekt. ‘Onze waarneming is dat jongeren een betere balans tussen werk en privéleven zoeken dan de vorige generatie’, zei hij. ‘Onze vacatures moeten dat evenwicht bieden en ruimte bieden voor de levensvreugde die zo essentieel is om onze gasten het enthousiasme te bieden waarnaar zij op zoek zijn. Onze toezeggingen aan jongere generaties zullen alleen oprecht zijn als we de moeite nemen om ze na te komen. Onze geloofwaardigheid hangt ervan af.’

Met de aankondiging van de lancering van een nieuw carrièreportaal in Q1 2022, zal de tool Relais & Châteaux helpen positioneren als werkgeversmerk. De doelstellingen zijn tweeledig: medewerkers de mogelijkheid bieden om hun carrière binnen het netwerk te ontwikkelen en het talent van morgen voor Relais & Châteaux aantrekken.

Over Relais & Châteaux

Relais & Châteaux, opgericht in 1954, is een vereniging van 580 unieke hotels en restaurants over de hele wereld, eigendom van en uitgebaat door zelfstandige ondernemers - in de meeste gevallen families - verenigd door een passie voor hun vak en de wens om een authentieke band met hun gasten tot stand te brengen. Relais & Châteaux-leden worden gedreven door de wens om de rijkdom en diversiteit van de keukens en gastvrijheidstradities over de hele wereld te beschermen en te promoten.