Restaurant De Hof in Renswoude bouwt aan de toekomst

Restaurant De Hof in Renswoude bouwt aan de toekomst

Bij Restaurant De Hof in Renswoude hebben ze de tweede lockdown aangegrepen voor een complete make-over. Dat betekent 'niet even een kwast verf erover, maar een compleet nieuw interieur', aldus ondernemer Jan-Egbert Bos.

Het plan lag al op de schap, maar is door corona aangepast en door de tweede lockdown naar voren gehaald. Bos: 'Toen eind oktober de vooruitzichten nog somber waren, hebben we iedereen gebeld en ingeschakeld om half november te starten met de verbouwing. Hierdoor is het gelukt om eind januari klaar te zijn.'

Grote verbouwing

'Het is een mega-verbouwing waar echt 10 weken volledig voor nodig bleken, dus dit was het moment om het te doen.  Als we straks klaar zijn mogen we nog niet open, gaan we waarschijnlijk de ramen dichtplakken om de primeur echt te bewaren tot we weer open mogen.'

Dat het niet alleen een kwast verf betreft is duidelijk. Er zijn meerdere muren weg gehaald, de entree en garderobe zijn gesloopt en op die plek is het compleet nieuwe bargedeelte gebouwd. Alles wordt aangepakt: van plafonds, vloeren, wanden, verlichting tot de bar, alles wordt nieuw.

Concept aangepast

Restaurant De Hof
Alles gaat op de schop.

Ook het concept wordt onder handen genomen. Bos: 'Het interieur wordt echt van deze tijd met een bijzondere warme sfeer plus een bargedeelte dat 2,5 keer zo groot wordt als voorheen. Dit nieuwe bargedeelte moet helpen om nieuwe doelgroepen aan te spreken zoals de jongere (25+) generatie die er straks aan leuke halfhoge zitjes kunnen borrelen en eten'.

'Hiermee wordt ook de zakelijke doelgroep aangesproken', aldus Bos, 'omdat je er overdag heel goed kunt afspreken voor een kop koffie of een lunch.' 'Natuurlijk wordt het een leuke plek voor een borrel en/of een hapje aan het eind van de middag. De serre en het restaurant worden ook compleet nieuw met gezellige banken om straks met vrienden of familie heerlijk te tafelen als het weer mag.'

Borrelterras

Er wordt nog gewerkt aan een borrelterras dat naast het nieuwe bargedeelte komt, ook om de nieuwe en jongere doelgroep hiermee aan te spreken. Op dit borrelterras moet de zomer al vroeg beginnen en lang doorgaan door de festival-achtige stretchtent en de heaters die er komen. Daarnaast komt er een speciale cocktailbar en worden de wijn- en de bierkaart helemaal vernieuwd.

De Hof blijft de locatie voor een kopje koffie, lunch, borrel of diner. Daarnaast zijn er zalen voor feesten en trouwerijen en is De Hof al een aantal jaren een officiële trouwlocatie. Bos: 'Daarnaast blijven catering en events ook tot de mogelijkheden behoren, de speciale foodtrailer staat startklaar als we er zijn.'

Spannende tijden

Natuurlijk is zo'n investering in deze onzekere tijd spannend. Bos: 'Maar als we omdenken dat is het juist nu de tijd, omdat je anders niet zo maar even 10 weken dicht kunt. En daarnaast denk ik echt dat iedereen staat te popelen om zo meteen de horeca weer in te gaan en onze nieuwe zaak wil komen bekijken. Wij blijven positief  en houden de moed er in! Het komt uiteindelijk weer goed toch..?'

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.