Drie nieuwe leden voor QL Hotels en restaurants in 2021

Drie nieuwe leden voor QL Hotels en restaurants in 2021

Ql Hotels en Restaurants telt drie nieuwe leden. Twee daarvan bevinden zich in Nederland, de derde is het eerste QL-lid in Italië: hotel Langenhof van Peter Mutschlechner, gelegen in het Noord-Italiaanse Bruneck.

De overige twee nieuwkomers bij QL komen uit Nederland. Het zijn The Collector in Den Haag en het Broederenklooster in Zutphen. Het hotel-restaurant in Zutphen is eigendom van Anton de Lange, een bekende van QL omdat hij ook eigenaar is van Hotel Kasteel Engelenburg in Brummen; tevens aangesloten bij QL.

In Nederland zijn momenteel 55 locaties aangesloten bij QL. Begin 2020 deed oprichter Hein van Beek QL over aan EHM. Leden die sindsdien afhaakten zijn bijvoorbeeld Het Roode Koper in Leuvenum, De Librije in Zwolle en de Zwarte Ruijter in Holten.

The Collector in Den Haag

Dit hotels is van SLOK Hospitality Group van ondernemersechtpaar Tsibo Lin en Céline Lin-Chu, The Collector in Den Haag, doet zijn naam eer aan: tientallen kleurrijke verzamelingen sieren de lobby, restaurant, gangen en kamers van het hotel. Daarnaast ademt het eclectische interieur het gevoel van de jaren vijftig en zestig, maar dan met een moderne twist. Dat interieur en de verzamelingen zijn grotendeels van de hand van Lin-Chu en haar creatief team.

Broederenklooster, Zutphen

Anton de Lange investeerde ruim vier miljoen euro in het oudste pand van Zutphen, waar nog nooit horeca in had gezeten. Hij maakte de geschiedenis van Broederenklooster weer zichtbaar. Voor het restaurant en boetiekhotel dat eind deze zomer officieel de deuren opent, wist hij bovendien een culinair topteam te strikken

Vorig jaar trad Hotel de Draak met haar Bib-Gourmand restaurant Hemingway toe tot QL. Ook werd toen het eerste Frans hotel aangesloten net als het Oostenrijkse Landgasthof Linde in Stumm. Andere landen waarin de leden van QL zich bevinden zijn België, Luxemburg, Duitsland, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. Italië is daar dus recent aan toegevoegd.