Yays gaat appartementen via Funda als tijdelijke woonruimte verhuren

Yays gaat appartementen via Funda als tijdelijke woonruimte verhuren

Yays betreedt de particuliere verhuurmarkt en gaat haar volledig ingerichte appartementen voor termijnen tot maximaal zes maanden aanbieden via Funda. De keten van aparthotels zet de service in de markt onder de naam Yays Resident.

Yays heeft per 2021 een nieuw concept uitgerold, Yays Resident. Daarin biedt Yays woningzoekenden in Amsterdam en Parijs de mogelijkheid om maximaal zes maanden te wonen in een van de gemeubileerde studio's of appartmenten van Yays Aparthotels. In Amsterdam heeft Yays vijf locaties, in Parijs één.

€1299 tot €2399 per maand all in

De huurprijzen zijn fors, maar voor dat geld heeft een huurder een volledig gemeubileerde studio of appartement op een goede locatie in een Europese hoofdstad. Ook zijn in begrepen bij de huurprijs: gas, water en licht, maar ook services zoals een maandelijkse schoonmaak en 24/7 ondersteuning van een lokale Yays Conciërge. De prijzen lopen uiteen van €1299 per maand voor een studio tot €1499 voor een 1-slaapkamer appartement of €2399 voor een 2-slaapkamer appartementen.

Door het aanbieden van de serviced apartments op de particuliere woningmarkt, hoopt Yays twee vliegen in een klap te slaan: een extra markt aanboren voor de leegstaande appartementen als gevolg van het sterk afgenomen toerisme en daarnaast inspringen op de grote vraag naar tijdelijke woonruimte in de steden Amsterdam en Parijs.

Voor deze campagne heeft Yays de handen ineengeslagen met Compass Housing, die zich tot een jaar geleden vooral richtte op de huisvesting van expats. Door de plaatsing van advertenties op het platform Funda en het betreden van de particuliere verhuurmarkt, is dit een bijzondere stap.

Peter Heule, CEO van Yays, licht toe: ‘De huidige economische situatie vergt veel van ondernemers in de hotellerie, maar biedt ook kansen. Iedereen kijkt ernaar uit om op korte termijn weer te kunnen reizen en nieuwe plekken te ontdekken maar nu zorgt de situatie er ook voor dat Yays op meerdere vlakken creatief moet zijn. Het Yays Resident concept biedt de mogelijkheid om tijdelijk in onze unieke appartementen te wonen die volledig gemeubileerd zijn en waar je je snel onderdeel van de buurt kunt voelen. Via Funda willen wij ons bereik vergroten en de juiste doelgroep aanspreken.'

Yays Aparthotels is gestart in Amsterdam, waar vijf locaties zijn. Inmiddels zijn er ook Yaysvestigingen in Parijs, Barcelona, Den Haag en Antwerpen.