Vermaat: gesloten locaties afhaalpunt Too Good To Go

Vermaat: gesloten locaties afhaalpunt Too Good To Go
Circl Amsterdam van Vermaat is afhaalpunt Too Good To Go.

Cateraar Vermaat heeft enkele van haar gesloten locaties beschikbaar gesteld als afhaalpunt voor Too Good To Go. Op 15 plekken in het hele land kunnen consumenten Magic Boxen afhalen met eten dat anders verloren gaat.

Sinds 18 februari is de app van Too Good To Go ook beschikbaar voor producten met (horeca0 overschotten. Leveranciers die nu al betrokken zijn, zijn onder andere Verkade, Fish Tales, Farm Brothers, Van Tol, Gro, Oma’s Soep, Mayoneur en Keesmakers.

Too Good To Go richt zich sinds januari 2018 in Nederland op het redden van overgebleven eten bij onder andere restaurants en hotels. Supermarkten en bakkerijen behoren echter ook tot de klanten.

Langdurige sluiting horeca

Bij producenten blijven ook producten over. Door de langdurige sluiting van de horeca groeit dit probleem. Cateraar Vermaat, partner van Too Good To Go, zag deze verontrustende trend terug in het contact met hun toeleveranciers.

Uit deze contacten bleek dat producenten willen voorkomen dat hun producten verloren gaan, maar ze niet precies weten hoe ze de producten alsnog bij mensen thuis kunnen krijgen. Dat is het moment waarop Too Good To Go en Vermaat besloten de handen ineen te slaan.

Op gesloten cateringlocaties hebben zij afhaalpunten voor de overgebleven producten ingericht. Op 15 locaties waaronder Circl, Ten Good Food Café en B. Building in Amsterdam en Mockamore in Rotterdam en Almere is het nu mogelijk een Magic Box met bijvoorbeeld chocolade van Verkade, overgebleven tonijn van Fish Tales, vegetarische oesterzwam bitterballen van Gro, pizza’s van Van Tol en horeca koekjes van Farm Brothers op te halen.

Pauline Rosenberg, Duurzaamheidsadviseur bij Vermaat is trots op de samenwerking: ‘Onze producenten hebben veel voedseloverschotten. Too Good To Go heeft een geweldige app die consumenten aan ons bindt en wij hebben veel gesloten locaties én mensen op de bank. Een ideale samenwerking om voedsel te redden.’

Ambities van Too Good To Go

Op dit moment zijn er in Nederland al 75.000 Magic Boxen gered bij producenten, maar het bedrijf kijkt ook naar de toekomst. Joost Rietveld, Country Manager bij Too Good To Nederland vertelt over de ambities: ‘We springen nu natuurlijk in op een heel actueel probleem, maar ik kijk ernaar uit om langdurig samen te werken met producenten. We blijven dromen van een wereld zonder voedselverspilling, dus willen we ook met producenten meedenken om op een duurzame manier vernietiging te voorkomen en verspilling terug te dringen. Zoals we dat ook met al onze andere partners doen.’