Nieuwe masteropleiding voor toekomstige leiders in hotelindustrie

Nieuwe masteropleiding voor toekomstige leiders in hotelindustrie

Hotelschool The Hague start met een nieuwe masteropleiding voor toekomstige leiders in de hotelindustrie. De opleiding Master of Arts in Leading Hotel Transformation werd, al vóór corona, ontwikkeld voor en door professionals uit de hotelindustrie.

Het nieuwe masterprogramma Leading Hotel Transformation werd ontwikkeld vóór de pandemie, maar is nu relevanter dan ooit. Dit eenjarige fulltime masterprogramma zoomt in op de kansen en bedreigingen waar de internationale hotelindustrie vandaag en in de toekomst mee wordt geconfronteerd. De eerste lichting studenten start in september 2021.

Deze masteropleiding is speciaal ontwikkeld voor studenten en jonge hospitality professionals met een bachelordiploma in hospitality management, of soortgelijke richting, en een echte passie voor de hotellerie. Vraagstukken rondom circulariteit en digitalisering binnen de branche staan centraal tijdens de opleiding.

Executives binnen de industrie benadrukken de urgentie van deze master. Emmy Stoel, general manager Sofitel Legend The Grand, zegt: ‘Studenten die het masterprogramma van Hotelschool The Hague doorlopen zullen wij zeker in de gaten houden voor mogelijke posities binnen ons hotel. Inhoudelijk is het aangeboden programma toekomstgericht en vernieuwend. Deze professionals en hun vaardigheden zijn straks meer dan welkom binnen onze organisatie.’

Digitale en circulaire transformatie

Het programma bereidt studenten voor om een belangrijke rol te spelen bij het begeleiden en ondersteunen van hotelorganisaties tijdens veranderingen, met name op het gebied van digitale en circulaire innovaties.

Binnen nieuw, onbekend en onvoorspelbaar perspectief leren studenten van Hotelschool The Hague complexe problemen te identificeren, onderzoeken en analyseren met behulp van strategische besluitvorming. De focus bij de opleiding Leading Hotel Transformation ligt op strategisch denken, innovatie, cultuur, stakeholdermanagement en (project) leiderschap. Daarnaast is er veel aandacht voor de 21e-eeuwse vaardigheden zoals nieuwsgierigheid, kritisch denken, samenwerking en behendigheid.

In het programma zijn uitdagende business cases, lezingen op locatie en gastcolleges opgenomen. Internationale docenten en professionals uit de hotelindustrie faciliteren de opleiding, die is bedoeld voor studenten met een bachelor-diploma in hospitality-, vrijetijdsmanagement of toerisme. Ook wordt verwacht dat studenten minimaal een jaar werkervaring in een hotelomgeving hebben opgedaan.

Hotelschool The Hague

Hotelschool The Hague is opgericht in 1929 en is daarmee een van de oudste onafhankelijke hotelscholen ter wereld. De school heeft twee campussen, een in Den Haag en een in Amsterdam, met meer dan 2700 studenten en 200 medewerkers. Hotelschool The Hague is sinds 2014 ieder jaar uitgeroepen tot beste publieke Hotelschool van Nederland. In 2019 had de school volgens keuzegids HBO de beste Master in Business Administration. Afgestudeerden van Hotelschool The Hague bekleden managementposities in de gastvrijheidsbranche over de hele wereld.