Acht bekende chefs maken iconische snacks na in tv-serie Snackmasters

Acht bekende chefs maken iconische snacks na in tv-serie Snackmasters
Credit: Mark Engelen

Bobby Rust, Ron Blaauw, Jacob Jan Boerma, Dennis Huwaë, Hans van Wolde, Margo Reuten, Richard van Oostenbrugge en André Gerrits zijn de acht chef-koks die strijden om de titel Snackmasters 2021.

In het nieuwe programma ‘Snackmasters’ nemen wekelijks twee koks het tegen elkaar op om een iconische snack zoals een sultana en hamka’s zo identiek mogelijk na te maken. Wie van de chefs wordt de winnaar van het eerste seizoen? Deze afvalrace wordt gepresenteerd door Martijn Krabbé en Miljuschka Witzenhausen en is vanaf dinsdag 27 april wekelijks te zien bij RTL 4.

Snackmasters

In ‘Snackmasters’ gaan acht chef-koks de strijd met elkaar aan om een iconische snack zo identiek mogelijk na te maken. Miljuschka neemt de kijker elke week mee naar de fabriek waar de originele snack gemaakt wordt en Martijn gaat langs bij de chefs, die vanuit hun eigen restaurantkeuken de snacks proberen na te maken.

Van hartige tot zoete snacks

In het kookprogramma draait het om hartige en zoete snacks waarvan we allemaal weten hoe ze smaken, maar hoe worden deze snacks gemaakt en met welke ingrediënten? De competitieve chefs zetten alles op alles om vanuit hun kennis, ervaring, smaak en gevoel het fabrieksproces te evenaren en het geheim van de snack (onder tijdsdruk) te kraken.

De chef waarvan zijn/haar snack het dichts bij het origineel zit, gaat naar de volgende ronde. Wie doorgaat en wie afvalt wordt bepaald door de makers van de originele snack.