Chef Alain Alders nieuw in bestuur Bocuse d'Or

Chef Alain Alders nieuw in bestuur Bocuse d'Or
Alain Alders

Chef Alain Alders is nieuw toegetreden tot het bestuur van Bocuse d'Or Nederland. Voorzitter van de Nederlandse tak van deze kookwedstrijd is en blijft Soenil Bahadoer, tweesterrenchef van De Lindehof in Nuenen.

Naast SVH Meesterkok Alain Alders treden ook fotograaf Kyonne Leyser en Melanie Buiteman toe tot het bestuur.

Met de komst van de drie nieuwe bestuursleden, hebben er ook drie leden afscheid genomen: SVH directeur Ricardo Eshuis, chef-kok Leendert Klaassen, voormalig coach van het Nederlandse Bocuse d’Or-team, en Joris Prinsen, voormalig woordvoerder van KHN.

Alain Alders

Chef Alain Alders is als nieuw bestuurslid onder meer verantwoordelijk voor partnerships. Kyonne Leyser neemt de marketing en communicatie voor haar rekening. Melanie Buiteman gaat het penningmeesterschap voor haar rekening nemen.

Alain Alders werkte vele jaren op sterrenniveau bij Landgoed Duin & Kruidberg. Hij is al langer actief als gastchef, keynote spreker en consultant voor gastronomische concepten en voedselproducenten wereldwijd. Later dit jaar opent hij zijn eigen restaurant in een voormalige schuur bij museum Broekerveiling in Broek op Langedijk. Samen met medebestuurslid en SVH Meesterkok Marcel de Leeuw zal Alain Alders zich vooral richten op partnerships.

Kyonne Leyser heeft jarenlange ervaring in PR, marketing en communicatie met de focus op de gastvrijheidsbranche. Met haar expertise zal ze de communicatie van Bocuse d’Or naar een hoger plan tillen.

Melanie Buiteman is al meerdere jaren op de achtergrond betrokken bij Bocuse d’Or en met haar financiële skills gaat zij ervoor zorgen dat de organisatie nog gezonder gaat worden om de ambities die de club heeft te kunnen realiseren.

Het bestuur bestaat sinds maart 2021 uit deze leden:

  • Chef Soenil Bahadoer
    Voorzitter
  • Anita Buiteman
    Secretaris
  • Melanie Buiteman
    Penningmeester
  • Kyonne Leyser
    Communicatiemanager
  • Marcel de Leeuw
    Relatiemanager
  • Alain Alders
    Relatiemanager
  • Andre van Doorn,
    Coach
  • Marco Poldervaart
    Wedstrijdleider