Campanile Hotels en Too Good To Go tegen voedselverspilling met 'Magic Box'

Campanile Hotels en Too Good To Go tegen voedselverspilling met 'Magic Box'

De Campanile Hotels in Nederland en België gaan samen met de anti-verspillingsapp Too Good To Go voedselverspilling tegen. Maaltijden die aan het eind van de dag in de hotels over dreigen te blijven, worden vanaf nu verpakt in zogeheten Magic Boxen.

Door de samenwerking zorgen de Campanile Hotels er samen voor dat overgebleven producten op een bord terechtkomen in plaats van in de vuilnisbak.

Magic Box: afhankelijk van wat overblijft

Met de gratis Too Good To Go-app kunnen consumenten deze speciale Campanile Magic Box aanschaffen voor een vaste, lage prijs van € 6,75 (en €3,95 voor het ontbijt). De Magic Boxen kunnen vanaf een bepaald tijdstip worden opgehaald in de hotels. Wat je precies ontvangt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Campanile start in eerste instantie met hoofdgerechten, maar zodra het ontbijtbuffet weer open mag kunnen klanten ook de Magic Box met overgebleven producten van het ontbijt aanschaffen.

too good to go

Too Good To Go zet zich in om nog perfect eetbare producten op een bord te laten belanden, in plaats van in de vuilnisbak. Een missie die volgens Benoit Mosteau, directeur operations Benelux, goed aansluit bij de doelstellingen van Louvre Hotels Group, eigenaar van Campanile Hotels. 'We werken voortdurend aan duurzaamheid binnen onze hotels zoals het reduceren van plastic en het scheiden van afval. Door het verkopen van overtollige maaltijden tegen een aantrekkelijke prijs, brengen wij onze voedselverspilling aanzienlijk terug. De samenwerking met Too Good To Go past daardoor perfect in onze visie.'

De Magic Boxen zijn verkrijgbaar bij alle Campanile hotels in Nederland. Bovendien kunnen consumenten ook in België terecht bij onze Campanile hotels in Brussel en Gent en bij Tulip Inn Antwerpen.