Zilveren Schoolkantine Schaal uitgereikt aan middelbare school

Zilveren Schoolkantine Schaal uitgereikt aan middelbare school

Het Herbert Visser College in Nieuw Vennep gebouw B, is beloond met de zilveren Schoolkantine Schaal. Een feestelijk bericht want dit betekent dat de school het merendeel gezondere keuzes aanbiedt aan de leerlingen.

De zilveren Schoolkantine Schaal is een keurmerk vanuit De Gezonde Schoolkantine programma van het Voedingscentrum. Vital is dé gezonde schoolkantine van het HVC.  Vital biedt diverse gezonde broodjes maar ook yoghurt, groente, fruit en popcorn als lekker tussendoortje. Vital is erop gericht scholieren zelf bewust te maken van een goede balans binnen je leefstijl en zo ook het kiezen voor een gezond eetpatroon.

Deze zilveren Schoolkantine Schaal is behaald na de kantinescan die door het JOGG is opgesteld. Het JOGG, Jongeren Op Gezond Gewicht, is een landelijke aanpak van gemeenten en lokale organisaties die zich richten op een gezonde leefstijl bij jongeren.

Claudia de Blije, medewerker van de Vital-locatie op het HVC is helemaal blij met het behaalde resultaat. 'Nu in coronatijd zie je dat de automaten sneller worden gebruikt door de leerlingen om even wat te halen, juist hierop hebben wij de focus gelegd om een gezond aanbod samen te stellen.'

De Blije: 'De nieuwe aanpak laat jongeren juist zien dat ze niet alleen maar voor een salade hoeven te kiezen, soms mag er ook best iets gevierd worden met wat zoets, als het maar in balans is. Ik kan niet wachten om de nieuwe uitstraling en aanpak ook in de Vital-locatie in het T gebouw van het HVC te implementeren zodra we volledig geopend zijn. Vanaf het nieuwe schooljaar zullen we de vernieuwde aanpak op deze locatie verder uittesten.'

Claudia kan niet wachten om in september weer volledig in een vernieuwde vestiging de leerlingen van het HVC te bedienen. Natuurlijk gaat zij er samen met haar team voor zorgen dat ook gebouw A en C van het Herbert Visser College de zilveren schaal in de wacht slepen.