Kloeg Collection opent Hotel Zeeuws Licht

Kloeg Collection opent Hotel Zeeuws Licht
Hotel Zeeuws Licht Dishoek

Het nieuwe Hotel Zeeuws Licht van Kloeg Collection voegt 69 kamers toe aan het hotelaanbod in Zeeland. De nieuwe accommodatie in Dishoek telt respectievelijk 31 kamers en 38 suites, verdeeld over drie panden.

Het nieuwgebouwde Kloeg Collection 4-sterren hotel in het Zeeuwse Dishoek beschikt over 31 hotelkamers en 38 hotelsuites, verdeeld over drie gebouwen. Deze drie gebouwen zijn naar de kunstschilders vernoemd die in de vorige eeuw het ‘Zeeuwse licht’ vonden: te weten de schilders Chabot, Mondriaan en Toorop. Hotel Zeeuws Licht opent donderdag 13 mei, Hemelvaartsdag, officieel haar deuren.

200 stoelen

Het restaurant en terras tellen samen 200 zitplaatsen. Het hotel bevindt zich direct aan de duinen op de plaats waar voorheen hotel De Wijde Landen was gesitueerd.

Ontbijt en een parkeerplaats zijn standaard inbegrepen bij een overnachting. Daarnaast is het mogelijk om uitgebreid te lunchen en te dineren. ‘Op culinair vlak zetten we opnieuw stappen die ons nog beter definiëren’, vertelt Michel Kloeg, exploitant van Hotel Zeeuws Licht.

Hotel Zeeuw Licht Dishoek

Gerechten voor hele gezelschap

‘Wij kiezen er bewust voor om gerechten te serveren die het hele gezelschap aan zullen spreken. Het menu is niet alleen gericht op vis en vlees, maar vooral vegan-friendly en is daarnaast uitnodigend voor kinderen om meerdere gangen mee te eten.

Naast de standaard kindergerechten kunnen zij kleine porties à la carte bestellen. Denk hierbij aan een pasta of een biefstukje met aardappel gratin. Ook brengen we vanaf de opening bij alle restaurants van Kloeg Collection een ‘signature dish’ uit. Dit zijn gerechten bestaande uit smaakcombinaties die je nog nergens anders hebt geproefd en kenmerkend zijn voor onze restaurants.’

Omdat gasten nu alleen nop buiten op het terras mogen eten is de lunch- en dinerkaart samengevoegd en kunnen bezoekers hieruit een keus maken tussen 12 en 18 uur. Vanaf 19 mei 2021 is hopelijk meer mogelijk in de avond, maar ook in de ochtenduren.

Hotel Zeeuw Licht Dishoek

Hotel De Timmerfabriek

Kloeg werkt momenteel aan nog een hotel in het Zeeuwse: hotel De Timmerfabriek in Vlissingen. De Rijks monumentale Timmerfabriek wordt nog verbouwd tot hotel met restaurant, brasserie en bar. En recent nog, begin februari 2021, sliepen ook de eerste gasten in het nieuwe Boutique Hotel Rijks in Goes, ook een project van Kloeg Collection. Dit hotel op 4-sterrenniveau beschikt over 35 hotelkamers, 5 bijzondere suites, een ontbijtrestaurant en een honesty bar.