Restaurant Ingenhousz met chef David van de Gevel naar Euro-Toques

Restaurant Ingenhousz met chef David van de Gevel naar Euro-Toques

Hotel-restaurant Ingenhousz in Breda - met chef David van de Gevel achter de kachel - is toegetreden tot restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Wat is de signature dish van chef Van de Gevel?

Ingenhousz Breda is een gerestaureerd, oud klooster en schoolgebouw midden in het centrum van Breda met honderd suites/ short living appartementen voor verblijven van 1 nacht tot zes maanden. Daarnaast heeft Ingenhousz een restaurant waar chef David van de Gevel kookt. Plus verhuurlocaties, zoals vergader- en congresfaciliteiten. Deze hebben een capaciteit tot 600 personen in het restaurant, op het terras, inde cocktailbar, het wijnproeflokaal, het auditorium of een combinatie hiervan.

Het horecagedeelte van Ingenhousz is dagelijks toegankelijk voor een kop koffie, een drankje, lunch- en/of dinergerechten of gewoon even lekker ontspannen met een cocktail, een goedglas wijn en een Ingenhousz plateau. Euro-Toques Nederland is blij Ingenhousz Breda met chef David van de Gevel te verwelkomen als nieuw lid ! Vanwege de Corona- maatregelen zal de feestelijke inauguratie tot Euro-Toques Nederland later dit jaar plaatsvinden .

Het restaurant van Ingenhousz heeft een vernieuwend concept met op het bord verse ingrediënten rechtstreeks uit de eigen Urban Farm en veel streekproducten.

Chef kook volgens nieuwe Franse keuken

Chef-kok David van de Gevel combineert de fantasierijke Franse keuken met gezonde streekproducten: dat maakt de menukaart van Ingenhousz spannend. David vertelt: ‘Onze menukaart staat in het teken van de Nieuwe Franse keuken. Deze keuken beperkt zich beslist niet tot alleen Frankrijk, maar is juist rijk aan invloeden van alle Franse koloniën uit de hele wereld. We zijn trots op onze keukenbrigade die het vermogen heeft om deze wereldgerechten te bereiden. Hierbij hoort een doordachte pairing met wijnen, die eveneens afkomstig zijn uit alle uithoeken van de wereld. Een speciale vermelding hierbij verdient ons officiële ambassadeurschap van Salentein wijnen en Graham’s Port.’

Het Ingenhousz Signature menu:

Amuse:
Vietnamese oester. Zeeuwsche platte oester met olie van koriander, gel van passievrucht en gel van soja. ‘Een mooi samenspel van het zilte van de oester met de kruidigheid van de koriander, het zoetje van de passievrucht en het zilte van de soja. Dat alles begeleid met een mooi glas cava.’

Voorgerecht:
‘Causa a la Limena’ zoete aardappel met een tartaar van Yellowfin tonijn, een pittige guacamole, kroepoek van inktvisinkt, een olie van spinazie en een mayonaise met Tijgermelk. ‘Opnieuw mooie diverse smaken, in balans en een plaatje voor het oog. Hierbij een mooi glas Pinot Blanc 2018 Les Iris uit de Elzas. De frisse zuren volledig in balans met de pittige componenten van dit gerecht.’

Tussengerecht:
‘Signature David’: tarbot, kalfswang, bundelzwam, ganzenlever (Foie Royale) en eekhoorntjesbrood. ‘Mooie bereidingen, onverwachte smaaksensaties, een supergerecht.’ De Californische Chardonnay van Kendall-Jackson, 7 maanden op eikenhout gelegen, past met zijn boterachtige tonen perfect bij de romige en kruidige componenten van dit gerecht.

Hoofdgerecht:
‘Vietnamese shortrib’: 48 uur gegaard op lage temperatuur: botermalse Runder Shortrib met gepofte rijst, ketjap Pekat en Boksoi. Daarbij een glas Malbec 2019 van de Salentein Barrel Selection.

Nagerecht:
- The Sweets of Ingenhousz: heerlijke fruitige zoete bereidingen gecombineerd met een mooi glas Pedro Ximénez de Cosecha
- Of kazen gepresenteerd door de junior-souschef: met geit, koe, roodbacterie en blauwader. Begeleid door Graham’s The Tawny.