Clara Spannenburg stopt met restaurant Het Armhuis

Clara Spannenburg stopt met restaurant Het Armhuis

Na meer dan twintig jaar komt er een einde aan Restaurant & Galerie Het Armhuis op Vlieland. Clara Spannenburg beëindigt in goede harmonie met alle betrokkenen de exploitatie van het historische pand.

Clara Spannenburg was sinds 2001 de gastvrouw in Het Armhuis, met haar dochter Caroline Nadine Wip als stille kracht op de achtergrond. De dames wisten het restaurant tot de favoriet van vele Vlielandbezoekers en locals te maken. Elf keer werd Het Armhuis vermeld in restaurantlijsten als de Lekker500, Gault&Millau en de Michelingids.

Nieuwe uitbater

Er is nog geen nieuwe uitbater gevonden voor het restaurant. Martijn Visser Makelaardij gaat op zoek naar een geschikte kandidaat om dit bijzondere gebouw, met zijn rijke historie, een nieuwe invulling te geven. Eigenaar van het pand is Nedstede Groep.

Ronald Tausch

Ronald Tausch was sinds 1 maart 2017 de chef-kok van Het Armhuis op Vlieland. Tausch strijkte op het Waddeneiland neer nadat hij onder meer werkte op cruiseschip de MS Rotterdam en als chef-kok bij Librije's Atelier, van zijn tweelingzus Thérèse Boer. Tausch gaat nu van start op Landgoed Lauswolt.

Geschiedenis

Spannenburg schrijft op social media: 'Het afscheid is gekomen na meer dan 20 jaar samen. Het is goed, we moeten allemaal door. En de herinneringen blijven om te koesteren. Want wat hebben we veel beleefd hè! Wat wij gaan doen nu? Ronald is begonnen op het prachtige landgoed Lauswolt, leerling Ludser ‘Bij Jef’ op Texel en Marjon gaat beginnen bij onze collega Zuiver. Caroline en ik blijven heerlijk wonen op Vlieland in ons mooie huis aan de dijk en zullen ons geen seconde vervelen. Wij zijn blij dat we dit stipje in de Armhuis geschiedenis hebben mogen zijn nu we de deur achter ons hebben dichtgetrokken.'

Het Armhuis

Zoals de naam doet vermoeden was Het Armhuis een opvanghuis voor de armen en wezen. Dat was het al in 1632 tot aan 1950. In 1997 is het volledig gerestaureerd en sinds 2001 zwaait Clara Spannenburg er de scepter.

Ronald Tausch: van De Librije naar zee

Ronald Tausch runde jarenlang restaurant Linnen in Oisterwijk, samen met compagnon Alwin Houwing. Hierna trad hij in dienst als chef-kok van Librije’s Atelier. In 2011 ging Tausch aan de slag voor de Holland America Lijn.