Sterrenchef start met 'Dreams of Coffee'

Sterrenchef start met 'Dreams of Coffee'

Tweesterrenchef François Geurds van FG in Rotterdam neemt zijn gasten in de nieuwe Coffee cult bar mee in de wereld van specialty coffees.

'Geen drank bevat zoveel natuurlijke aroma's als koffie. In elke laag ontdekt je iets nieuws. De zoektocht naar de allerbeste bonen, de bonen met de meeste diepte en smaak, is de leukste reis die je kunt maken', aldus François Geurds op social media.

In FG wordt al jaren geëxperimenteerd om het perfecte kopje koffie te serveren. 'Het is tijd om onze passie voor koffie op een bijzondere manier te delen met onze gasten.' In de nieuwe coffee cult bar worden gasten meengenomen in de wereld van specialty coffees. Met handgemaakte grinders van TITVS, een ModBar - een modulair zetsysteem waarbij de gast alleen de chromen taps ziet- en andere hightech koffiemachines.

Modbar, Foto: Roel Dijkstra Fotografie

Friandises

De tweesterrenchef geeft de koffieliefhebbers een persoonlijke demonstratie. Hij leidt zijn gasten rond in het smaaklab en maakt de espresso's en filterkoffies. 'De koffies zijn delicaat en filterzacht', aldus Geurts. Gasten mogen tijdens de coffee-tasting onbeperkt snoepen van de friandisekar, waarop 21 verschillende lekkernijen liggen.

FG Dreams of Coffee kan worden geboekt op de dinsdag, woensdag en donderdag met een binnenkomst tussen 11:00 en 13:30 uur. Gasten kunnen kiezen uit enkel de coffeetasting, of de coffeetasting met lunch. Per dag zijn zes plaatsen beschikbaar voor de FG 'koffiereis'.