Fletcher Hotels neemt drie van de vier hotels van Amadore over

Fletcher Hotels neemt drie van de vier hotels van Amadore over
Fletcher Wellness-Hotel Kamperduinen

Fletcher Hotels neemt per 2 augustus 2021 drie hotels van Amadore in Middelburg, Vlissingen en Kamperland over. Stadshotel Goes blijft bij Amadore. Het aantal hotels in Zeeland voor Fletcher stijgt met de overname naar 12, het totaal komt nu op 105 hotels.

De aankoop van de drie hotels betreft de exploitatie en het onroerend goed, ook neemt Fletcher Hotels al het personeel over. ‘Met de overname van deze Amadore hotels wordt Fletcher Hotels weer een stuk mooier, groter en completer’, aldus Rob Hermans, ceo van Fletcher Hotels. ‘De drie hotels passen naadloos in onze portefeuille en met 12 hotels in Zeeland gaan we nog meer gasten een mooie beleving geven deze zomer. Wij zijn erg blij dat deze overname gelukt is.’

De overdracht van de hotels door Amadore aan Fletcher zal plaatsvinden in de drukste vakantiemaanden van het jaar. De hotels zullen per 2 augustus 2021 draaien onder de namen:

Fletcher Hotel-Restaurant Arneville-Middelburg

Het hotel is gelegen vlak bij het historische hart van Middelburg. Het hotel beschikt over 47  kamers, studio’s en suites, à la carte restaurant, bar, lounge, terras, fitnessruimte en drie multifunctionele zalen.

Fletcher Hotel-Restaurant Arneville-Middelburg

Fletcher Hotel-Restaurant Arion-Vlissingen

Het hotel bevindt zich tussen de historische stad Vlissingen aan de ene kant en de boulevard en strand aan de andere kant. Het hotel heeft 78 kamers en suites, fitness, sauna, twee à la carte restaurants, lounge, serre en meerdere ruime terrassen met uitzicht over zee.

Fletcher Hotel-Restaurant Arion-Vlissingen

Fletcher Wellness-Hotel Kamperduinen

Het hotel is gelegen tussen de stormvloedkering, het Veerse Meer en het Banjaardstrand. Dit relatief nieuwe hotel (volledig gerenoveerd na een brand in 2018) beschikt over 78 hotelkamers, suites en appartementen, fitnessruimte, à la carte restaurant, lounge, terras en drie multifunctionele zalen. Het veelzijdige hotel bevat ook BLUE Wellnessresort Kamperduinen. Dit luxe wellnessresort beschikt over 15 sauna- en wellnessfaciliteiten, een uitgebreid beautycentrum en een ruime wellnesstuin.

Fletcher, dat dit voorjaar werd overgenomen door investeringsmaatschappij Egeria, groeit gestaag door. Recent opende een splinternieuw hotel in Emmen: Fletcher Byzoo, en eind 2020 ook een nieuw hotel in Scheveningen.

Amadore terug naar de basis

‘Fletcher klopt al heel lang aan de deur om onze hotels te kopen', zegt Amadore-directeur Jerry van Zuijlen. ‘Ik heb altijd nee gezegd.’

Dat hij nu toch overstag is gegaan is voor een deel het gevolg van de realisatie dat hij graag terug wilde naar waar het met Amadore allemaal mee is begonnen: de restaurants en grand cafés. ‘Ik ben van huis uit een café- en restaurantman. De hotels zijn er later bij gekomen.’

Ook ziet hij in Fletcher een partij die de hotels nóg beter kan vermarkten. ‘Hun marketingkracht is groter dan die van ons. En nu zijn ze met 12 hotels in Zeeland een speler van formaat, met nu ook de mooiste wellness van de provincie in hun portfolio.’

De reden van de verkoop is niet dat hij niet blij was met zijn hotels, integendeel. ‘Maar toen Fletcher weer contact opnam en liet blijken echt heel graag te willen, heb ik toch ja gezegd. Ze hebben een nette en eerlijke prijs geboden.’

Met de verkoop per 1 augustus neemt Amadore afscheid van drie van haar vier hotels, in Middelburg, Vlissingen en Kamperland. In Goes had de groep al Stadshotel Goes, boven grand-café Jersey. In 2019 kon Van Zuijlen het naastgelegen pand kopen, waarna het verbouwen en uitbreiden van het hotel van start ging.

De opening van wat dan een boutique hotel met 30 kamers is, voorziet Van Zuijlen in december 2021. En vooralsnog is hij niet voornemens dit hotel ook van de hand te doen.  ‘Die locatie en wat we daar willen doen is té mooi.’ Na de verkoop bestaat Amadore uit 9 eetgelegenheden en een hotel.