Fletcher opent splinternieuw hotel ByZoo tegenover Wildlands Emmen

Fletcher opent splinternieuw hotel ByZoo tegenover Wildlands Emmen

Fletcher Hotels opent deze week de deuren van het splinternieuwe hotel in het centrum van Emmen, direct tegenover Wildlands Adventure Zoo Emmen. Fletcher Hotel-Restaurant ByZoo Emmen neemt de plaats in van Fletcher Hotel Emmen, dat begin januari de deuren sloot. Het nieuwe hotel richt zich nadrukkelijk op gezinnen met kinderen.

De bouw van het splinternieuwe Fletcher Hotel-Restaurant ByZoo Emmen, tegenover Wildlands Adventure Zoo, startte 2,5 jaar geleden.  Het is het tweede nieuwe hotel wat Fletcher in drie maanden tijd opent, na Scheveningen in december 2020, wat in een omgebouwd kantoorpand is gevestigd. Feitelijk is de opening in Emmen een verhuizing: het bestaande hotel in de plaats sloot begin dit jaar.

Eerste restaurantconcept voor Fletcher

Het nieuwe hotel in Emmen beschikt over 88 kamers, waarvan 12 luxe kamers en 7 familiekamers. Daarnaast bevat het hotel meerdere zalen en restaurant ByZoo.

ByZoo is het eerste nieuwe restaurantconcept binnen Fletcher. Het hip ingerichte restaurant draait een uitgebreid shared dining concept met streetfoodgerechten vanuit de hele wereld. Op de menukaart staan gerechten zoals ByZoo Burger, Kipsaté Bali, Gamba’s Piri Piri en Bavette Chimichurri. De buitenlandse invloeden van het restaurant staan in lijn met de verschillende ontdekkingswerelden in Wildlands.

Ook aan de kinderen is gedacht met de uitgebreide kinderkaart. Want de connectie met het tegenovergelegen dierenpark is nadrukkelijk. Net als Wildlands Adventure Zoo Emmen wil Fletcher ByZoo een familiebestemming zijn, met dus een royale kindermenukaart en relatief veel familiekamers.

Naast een restaurant bevat het hotel ook een bar en dakterras met voor de kinderen een kidscorner met klimtoestel.

'Wij zijn druk met de laatste voorbereidingen en kunnen niet wachten om onze hotelgasten te ontvangen in ons nieuwe hotel en restaurant', zegt Henk-Jan Klinkhamer, hotelmanager van Fletcher Hotel-Restaurant ByZoo Emmen.

Fletcher groeit door

De groei van Fletcher gaat gestaag door, ook nadat met de bouw van een nieuw hotel in Burgh-Haamstede eind 2019 het vijf jeer geleden door ceo Rob Hermans gezette doel van 100 hotels werd bereikt. In juni 2020 nam het failliete Hampshire Arc Hotel in Renesse over en later ook City Resort hotel in Mill. In december opende, zelfs eerder dan gepland, Fletcher Scheveningen. Toch stijgt het totaal aantal hotels niet door de opening van ByZoo in Emmen. Fletcher had al een hotel in het centrum van Emmen, een kilometer van de nieuwe locatie. Fletcher Hotel Emmen sloot begin januari de deuren voorgoed. Het totaal aantal Fletcher hotels staat op 103.