Kwalitaria Tra ruim jaar na brand heropend op nieuwe locatie

Kwalitaria Tra ruim jaar na brand heropend op nieuwe locatie

Vijftien maanden nadat een brand het familiebedrijf verwoestte, is Kwalitaria Tra weer klaar om friet, burgers en hun beroemde bamihapjes klaar te maken.

Weliswaar zit Kwalitaria Tra op een nieuwe locatie in Goirle en zijn er andere veranderingen aangebracht. Zoals de toevoeging van het Délifrance assortiment. ‘Het is nog even wennen in de nieuwe zaak, maar we zijn maar wat blij om weer aan de slag te kunnen’, aldus eigenaar Ad Tra. In april 2020 werd de oude locatie getroffen door een grote brand.

Toen de nieuwe locatie op het Kloosterplein in Goirle op hun pad kwam, zagen vader Berry en zoon Ad Tra een mooie kans om het familiebedrijf, dat in 1948 is gestart, voort te zetten. ‘Het ligt meer in het centrum’, vertelt Ad over de nieuwe locatie.

‘Op een druk, gezellig plein waar veel evenementen plaatsvinden, dus met ons terras zitten we hier goed.’ Met de toevoeging van het Délifrance assortiment kan Tra voortaan ook het ochtend- en lunchmoment goed benutten met belegde baguettes of een Frans ontbijtje.

Geen vitrine met snacks meer

De nieuwe indeling en de nieuwe bakwand zijn nog even wennen voor de ondernemers en ook de gasten krijgen te maken met verandering. ‘De inrichting lijkt in niets op de oude zaak’, vertelt Ad Tra. ‘Het is een moderne, gezellige zaak geworden met veel industriële en groene details.’ Ook is er geen vitrine met snacks meer te vinden. ‘Op een menukaart aan de wand kunnen gasten nu hun keuze maken’, legt Ad uit. ‘Op die manier hebben we meer rust in de zaak gecreëerd.’

Kwalitaria Tra

Ook de bezorgservice is inmiddels weer opgepakt, waarmee alles langzaam weer richting ‘normaal’ lijkt te gaan voor de familie Tra. ‘Het is fijn om eindelijk weer te kunnen doen wat we het liefste doen’, aldus Ad. ‘Lekkere gerechten maken en het contact met de gasten; dat hebben we de afgelopen maanden echt gemist.’

Kwalitaria Tra

Kwalitaria Tra is al drie generaties een geliefd familiebedrijf in Goirle. Eetsalon Tra opende in 1948 zijn deuren in het pand aan de Tilburgseweg in Goirle. De zaak wordt gerund door Berry Tra en zijn zoon Ad. De cafetaria maakt van oudsher veel producten in eigen keuken. In 2017 sloot de cafetaria aan bij Kwalitaria. De ondernemers leveren hun huisgemaakte snacks ook aan andere horecabedrijven.