Onderzoek hoe veilig naar een festival te gaan

Onderzoek hoe veilig naar een festival te gaan
Festival Decibel Outdoor

Festivalorganisator ID&T gaat samen met andere organisatoren en Fieldlab onderzoeken hoe evenementen op korte termijn veilig georganiseerd kunnen worden.

Dit heeft ID&T, organisator van Defqon.1 Weekend Festival, Mysteryland, Awakenings, Sensation, Decibel Outdoor op Beekse Bergen, Thunderdome, Qlimax, Welcome to the Future, Amsterdam Open Air en Milkshake, afgesproken met de overheid na een gesprek naar aanleiding van de rechtszaak die ID&T met partners dreigde aan te spannen na de afgelasting van concerten en meerdaagse evenementen tot half augustus.

Iedereen testen?

Het OMT gaat onderzoeken of een test die 24 uur voor het eind van het evenement moet worden afgenomen een oplossing kan zijn, in plaats van een test 40 uur voorafgaand aan een evenement. Verder moet iedereen zich laten testen voor aanvang van een evenement, ook gevaccineerde mensen. Vaccinatie alleen geeft dan dus geen recht meer op toegang.

De evenementenbranche onderzoekt hoe haalbaar deze manier van testen is. Als er vaker getest moet worden, moeten daar ook faciliteiten voor worden ingericht en het is de vraag of dat op korte termijn te realiseren is.

1 augustus moeten de onderzoeken zijn afgerond.