Nieuwe chef voor Restaurant Bisque in Groningen

Nieuwe chef voor Restaurant Bisque in Groningen
Jan Gaastra, Paolo Gulminelli en Fokke Wiersma.

Jan Gaastra, patron-cuisinier van restaurant Bisque in Groningen heeft een nieuwe chef toegevoegd aan zijn keukenteam. Hij komt over van restaurant De Lindenhof van Martin Kruithof in Giethoorn. Gaastra zelf blijft natuurlijk ook in de keuken actief.

Fokke Wiersma (35) werkte 9 jaar in de keuken van Martin Kruithof, tweesterrenchef van De Lindenhof in Giethoorn. Hij was er recent keukenchef, samen met Bram Stoverink. Wiersma wordt de rechterhand in de keuken van restaurant Bisque, naast Gaastra zelf, die zijn positie achter de kachel behoudt.

Wiersma was naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging en maakt daarom de overstap naar restaurant Bisque in Groningen. Hij wordt keukenchef. De derde chef in het domein van Gaastra is Paolo Gulminelli, een jongen met Italiaanse roots.

Thomas Beekhuis, een chef die bij de start van Bisque zomer vorig jaar in de keuken stond, gaat aan de slag bij Rooftop Merckt, een nieuw restaurant in Groningen. Hij werkte hiervoor bij De Loohoeve van Marleen en Jeroen Brouwer.

Restaurant Bisque Groningen

Chef Jan en gastvrouw Corry Gaastra hebben in juli 2020 restaurant Bisque in de stad Groningen geopend. Het echtpaar, dat in 2019 voormalig sterrestaurant Koriander in Drachten verkocht, serveert er betaalbaar eten op niveau in een intieme huiskamersfeer. Volgens Gaastra gaat het goed met de zaak. 'Normaal hebben we 30 couverts, nu stoppen we met 20 tot 24. Vanwege de coronamaatregelen als afstand houden, maar ook omdat mijn vrouw Corry een nieuwe heup krijgt.' Zelf spreekt Gaastra van vernieuwde energie als hij praat over Bisque. 'In Drachten stond ik 27 jaar... De nieuwe start in Groningen geeft ook nieuwe energie.'