Servais Tielman* start ijssalon en patisserie Smullies

Servais Tielman* start ijssalon en patisserie Smullies
Servais Tielman. Foto: Marcel van Hoorn.

Sterchef Servais Tielman van restaurant Beluga Loves You in Maastricht gaat ijssalon Smullies in de hoofdstad van de provincie Limburg openen. Dit gaat hij doen samen met echtgenote Stephanie, Jonathan van Kleij, Guido Mulder en Loes Cordewener.

Mede-eigenaar Jonathan van Kleij vertelt het idee van een ijssalon naar een hoger niveau te hebben getild. 'Naast traditionele ijssmaken, hebben we onze eigen ontworpen smaken, heerlijke milkshakes en de beste patisserie, waaronder de Beluga 'Big Boy Macaron'.  Aan de werkbank in Smullies kunnen allerlei bijzondere lekkernijen worden besteld die voor de neus van de gast worden bereid. Speciaal samengesteld door Servais Tielman en de patissier van Beluga Loves You. Ook worden er (to go) koffies geserveerd.

Crowdfundingsactie

Voor de opening van Smullies, die gepland staat voor maart 2022, is een crowdfundingsactie georganiseerd.  In totaal hebben de ondernemers minimaal €125.000,- nodig voor de verbouwing, aanschaf apparatuur en machines. Smullies is nog op zoek naar investeerders.

Big Boy Macaron

Het patisserie idee is ontstaan tijdens Van Kleijs eindscriptie aan de Hoge Hotelschool Maastricht. Van Kleij was tijdens de lockdown als medewerker bediening en barista in dienst bij Beluga Loves You. 'Tijdens de eerste corona lockdown stond de 'Big Boy Macaron' als dessert op het delivery menu, en toen er op een zaterdag ééntje over was en Jonathan die van de patissier mee naar huis mocht nemen was hij direct verkocht. Hij vond de Big Boy Macaron zó mooi en zó lekker, dat hij meteen wist: 'De Big Boy Macaron moet ik met de wereld delen. ' Al snel volgde er een businessplan waar meerdere mensen zich in konden vinden.

IJssalon

Op hetzelfde moment liep Loes Cordewener met een soortgelijk idee rond. Toen zij zich met haar vriend Guido Mulder afvroeg wat er nog ontbreekt wanneer je op een mooie dag over de groene loper wandelt, was het antwoord al snel: een ijssalon. Kort daarop stond het plan zwart op wit: 'wij gaan een prachtige, hippe winkel openen waar we zowel heerlijk ijs. als hoogwaardige patisserie en koffie verkopen.'

Locatie

Smullies zal haar deuren openen op de Frankenstraat 198, ook wel 'De Ramblas van Maastricht'. De locatie zal een verfrissende, stijlvolle uitstraling krijgen met vrolijke kleuren.