Brouwerij Oproer start crowfunding om afgebrand café te heropenen

Brouwerij Oproer start crowfunding om afgebrand café te heropenen

De Utrechtse brouwerij Oproer is een crowdfund campagne gestart. Daarmee wil het een nieuw biercafé in Overvecht openen. Het oude café moest sluiten na een verwoestende brand afgelopen januari in het CAB-Rondom gebouw.

Brouwerij Oproer is ontstaan in 2016, nadat Mark Strooker van en Bart-Jan Hoeijmakers van de brouwerijen Rooie Dop en RUIG besloten gezamenlijk verder te gaan. Ruim vijf jaar later gooide de vernietigende brand van afgelopen januari roet in het eten. Al snel werd duidelijk dat er gekeken moest worden naar een nieuwe plek en die is gevonden.

Mark & Bart-Jan hebben bekend gemaakt een nieuw biercafé te gaan openen in de Utrechtse wijk Overvecht. Onderin de nieuwe studentenflat The Cube krijgen zij de beschikking over een ruimte van 800m2, met plek voor 300 gasten.

Naast Oproer-bier kunnen gasten plantaardig eten en er is ruimte voor evenementen, buurtactiviteiten en om rustig te werken en te studeren. 'Wij willen in Overvecht een permanent festival realiseren, waarbij aandacht voor duurzaam ondernemen, sociale contacten, inclusiviteit, maar bovenal lekker bier centraal staat', aldus de ondernemers.

Brouwerij Oproer: minimaal 3 ton voor café

Voor de financiering heeft Oproer bewust gekozen voor het betrekken van zo veel mogelijk mensen door middel van een crowdfundcampagne bij het Utrechtse platform CrowdAboutNow. Het doel is om minimaal €300.000 en maximaal €375.000 op te halen en de teller staat inmiddels al boven de 2 ton.

De investeerders hebben de mogelijkheid betrokken te blijven door bijvoorbeeld jaarlijkse investeerdersbijeenkomsten. Ongeveer een jaar na de brand hoopt Oproer haar nieuwe biercafé te kunnen openen. Maar zover is het nog niet. De oplevering is in oktober en dan moet er nog verbouwd worden.