Stadspaviljoen in handen van Eveline Wu: vertrouwd concept in nieuw jasje

Stadspaviljoen in handen van Eveline Wu: vertrouwd concept in nieuw jasje

Horecaondernemer Eveline Wu heeft haar imperium verder uitgebreid met de overname van Stadspaviljoen, één van de oudste horecazaken van Eindhoven.

Wu tornde niet aan het concept zelf, maar gaf het interieur wel een complete restyling. 'Ik heb veel respect voor wat ze met het Stadspaviljoen hebben gedaan en dat wil ik graag zo houden. Het is en blijft de huiskamer van Eindhoven. Alleen dan in een nieuw jasje.' Het monumentale pand heeft een terras midden in het stadswandelpark. Stadspaviljoen wordt omschreven als een plek voor een ongedwongen borrel, lunch of diner. De wijnkaart speelt een belangrijke rol in het concept.

Over Eveline Wu

Ondernemer en chef Wu opende in 1999 het eerste wokrestaurant in Nederland. Later volgden diverse restaurants binnen en buiten Eindhoven. Tijdens de World Championship Chinese Cuisine in 2016 won zij een gouden medaille met haar dessert en in november 2017 werd ze uitgeroepen tot Etnisch Zakenvrouw van 2017.

In september 2018 transformeerde ze restaurant Wynwood in Eindhoven tot Mood Strijp-S. Sindsdien bestaat haar onderneming uit Mood-restaurants in Eindhoven, Fish & Chips in Eindhoven en Mood in Rotterdam, voormalig Las Palmas van Herman den Blijker dat ze in april 2018 overnam.

Mood Streetfood

In februari 2020 opende ze Mood Streetfood waar het de mensen thuis makkelijk wordt gemaakt met rijstgerechten, noedels en salades met een goed stuk vlees of vis.’ Wu omschrijft het als Soho 2.0, haar voormalige zaak waarin ze Eindhoven kennis leerde maken met sushi. ‘Maar meer van deze tijd: goed voor het milieu, met verantwoorde verpakkingen, en lekker eten dat goed is voor je lijf. Goed voor je gezondheid, zonder dat je het idee hebt dat je aan het lijnen bent’, verduidelijkt ze. Een samenwerking die ze aanging met Rico Verhoeven. Verhoeven over de stap naar een eigen horecaformule: 'Het past perfect binnen zijn ambities voor na zijn sportieve carrière. Mijn voornaamste focus is nog altijd mijn sport, maar ik wil nu een fundament leggen voor later. Ik wil niet in een zwart gat vallen na heel mijn leven te hebben gekickbokst. Ik wil mijn culinaire ervaringen uit mijn vele reizen en mijn ideeën over lekker maar gezond eten bij de Nederlanders brengen', vertelt hij. 'Wat ik belangrijk vind is dat gezond eten lekker en toegankelijk is voor iedereen. Toen ik Eveline ontmoette in een van haar restaurants was ik oprecht verrast over de kwaliteit en haar ideeën.'