François Geurds kookt samen met chef die tot beste ter wereld werd verkozen

Sterrenchef François Geurds kookt deze maand samen met de in 2019 uitgeroepen beste chef ter wereld, Mauro Colagreco, bij François Geurds Group in Rotterdam.

Het event is al uitverkocht. Gasten kunnen zich enkel nog op de wachtlijst plaatsen. Het World’s Best Chefs-evenement vindt in oktober plaats in Rotterdam. Drie dagen staan in het teken van gerechten van Geurds en Colagreco, waarbij Rotterdam gecombineerd wordt met Zuid-Frankrijk, waar Mirazur, het driesterrenrestaurant van Colagreco, is gevestigd.

World’s Best Chefs

Op 13 oktober start World’s Best Chefs onder de hofbogen in Rotterdam. Startend met een culinair diner op 13 oktober, wordt op 14 en 15 oktober naast een diner ook een culinaire lunch geserveerd. De 12 culinaire gerechten die onderdeel zijn van dit event worden uitgebreid met een wijnarrangement.

Ter gelegenheid van deze bijzondere gebeurtenis lanceert François Geurds limited edition Tamahagane messen. De messen zijn gegraveerd met de namen van beide sterrenchefs. Gasten kunnen die voorafgaand aan het evenement bestellen.

François Geurds

Sterrenchef François werd al op jonge leeftijd gegrepen door de passie voor koken van zijn moeder. Zo zat hij als kind betoverd voor de oven, verbaasd over wat er daarbinnen gebeurde. François realiseerde zich dat koken zijn roeping was. Hij wilde deze magie begrijpen en de technieken beheersen. Vandaag de dag streeft hij bij alles dat hij aan zijn gasten serveert naar perfectie. Samen met zijn team creëert hij elke dag opnieuw culinaire ervaringen om nooit te vergeten bij zijn restaurants François Geurds (2 Michelinsterren) en FoodLabs by François Geurds (1 Michelinster).

Mauro Colagreco

De in Argentinië geboren Mauro Colagreco verhuisde op jonge leeftijd naar Frankrijk, waar hij werkte met verschillende gerenommeerde chef-koks, waaronder Bernard Loiseau. Na een schat aan ervaring te hebben opgedaan, opende hij in 2006 zijn restaurant Mirazur om zijn onderscheidende kijk op gastronomie uit te drukken. Zijn restaurant en Colagreco zelf hebben vele onderscheidingen ontvangen, waaronder drie Michelin-sterren en het is uitgeroepen tot ‘Best Restaurant in the World’ door World’s 50 Best Restaurants.

Eind 2019 was Mauro Colagreco ook te gast in Nederland. Hij kookte toen bij Rijks, samen met Joris Bijdendijk. Dit jaar staat Colagreco op nummer tien in de Best Chef Awards.