Datum lancering Michelin 2022 bekend én drie nieuwe namen

Datum lancering Michelin 2022 bekend én drie nieuwe namen

Michelin maakt op 28 maart 2022 bekend welke restaurants één of meerdere sterren toebedeeld krijgen. Ook worden er weer Groene Michelinsterren uitgereikt. De inspecteurs geven alvast drie nieuwkomers vrij die zijn opgenomen in de selectie.

Op 28 maart maakt Michelin in Amsterdam bekend welke chefs een nieuwe ster krijgen, hun ster(ren) behouden of wie hem kwijt raakt. Collega-restaurantsgids GaultMillau onthult haar punten op 10 januari tijdens de Horecava. Lekker komt uit op 29 november dit jaar.

Michelin eerste onthullingen

Michelin zal in aanloop naar de lancering elke maand een aantal namen onthullen die nieuw zijn opgenomen in de selectie. Of dit een Groene Ster, Bib Gourmand, Michelinster of een bestekje wordt, dat blijft voor het publiek geheim tot 28 maart.

Zeker in de gids

De eerste drie restaurants waarvan de namen al onthuld zijn, zijn Restaurant Triptique van Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst in Wateringen, Restaurant Zoldering van Tomas Bron, Job Seuren, Wout Jans en Joost Clarijs in Amsterdam en Chez Brochard van Koos Brochard in de Vissershaven in Harderwijk.

Koos Brochard was voorheen uitbater van Klein Parijs in Harderwijk en had met deze zaak een Bib Gourmand. Niven Kunz is ook een bekende van Michelin; de chef had jaren een ster met Restaurant Niven in Rijswijk en ook het team van Zoldering komt voornamelijk voort uit sterrenzaken.

Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst

'Nog steeds moeilijke omstandigheden'

‘De Nederlandse chefs laten zich allerminst ontmoedigen door de nog steeds moeilijke omstandigheden.’ Dat stellen de inspecteurs van de Michelin Gids vast. Ze koken er gewoon lekker op los. De selectie 2022 van de Michelin Gids Nederland wordt dan ook opnieuw een mooi eerbetoon aan al het talent van onze culinaire scène.’

De bekendmaking van de sterren zal volgend jaar doorgaan op maandag 28 maart. Plaats van afspraak is naar jaarlijkse gewoonte het De La Mar theater in Amsterdam. Ook dit jaar verschijnt er geen papieren gids meer.